iPlus Merlin XU870 pod amerykanska Vista Business klapa

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
daissy
Początkujący użytkownik forum

iPlus Merlin XU870 pod amerykanska Vista Business klapa

Post autor: daissy »

Witam,

Czy ktos domysla sie dlaczego iPlus na modemie Merlin XU870 nie dziala mi pod amerykanska Vista Business? Zainstalowalam iPlus Managera 1.91 i nie wykrywa mi karty SIM. Problem nie jest z karta bo sprawdzalam instalacje na takim samym kompie Sony Vaio VGN-TZ 150N z polska Vista Home i tam smiga bez problemu.
Na pomoc tech Plusa nie mam co liczyc, mowia ze moge rozwiazac umowe za 1000zl:) inni mowia ze trzeba wydac 600zl na polska wersji Visty B., pls...
Czy ktos z Was poradzi mi co z tym fantem zrobic?
Awatar użytkownika
regedit
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: iPlus Merlin XU870 pod amerykanska Vista Business klapa

Post autor: regedit »

ilu bitowa jest ta vista? może teraz masz 64 a nie 32 i sterowniki złe instalujesz??
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
daissy

32 bity, ale okazuje sie ze problem nie jest z iPlusem tylko z moim systemem ktory nie wykrywa modemu w ogole. Ciagle wyskakuje mi blad .Net Framework, ze input string is incorrect, moze to ma cos wpsolnego...? Probowalam przeinstalowac net framweork 3.0 a nawet zupgradowac do 3.5 bety ale nie pomaga.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

daissy pisze:...Net Framework, ze input string is incorrect, moze to ma cos wpsolnego...?
...Może mieć coś wspólnego jeżeli nie zgadza się wersja językowa - spróbuj ściągnąć oryginalną z angielskojęzycznej strony Microsoftu. Choć nie jestem do końca przekonany... Czasami trzeba eksperymentować. Ale pewne jest że bez NET.Framework pewne programy się nie zainstalują...
daissy

Posciagalam wzystkie mozliwe updaty do Visty, przeinstalowalam iPlus Managera i po jakims czasie zaczelo dzialac, ale co dokladnie na to wplynelo nie mam pojecia....wiem tylko ze potem Vista mi wysiadla zadajac aktywacji ponownej w ktorej finalnie konsultant Microsoftu musial uczestniczyc bo mi klucza nie akceptowal system...a blad z net framework dalej jest:) ale necik wreszcie smiga!

dziekuje za sugestie
ODPOWIEDZ