Korzystam z LTE Playa od końca kwietnia. Do tej pory paramtery mierzone w speedtest.net to sztywne 15Mbit downlink/ 5Mbit uplink. Abonament to plan telefoniczny za 9,99zł. Wczoraj przy pomiarach wyszło mi 40/20, dzisiaj 35/20. Czy ten "błąd" to planowana zmiana czy coś komuś nie wyszło w czasie wczorajszych (19-tego) prac modernizacyjnych ?
Ja w Poznaniu dostałem wczoraj sms o treści: W związku z dynamiczną rozbudową sieci 4G LTE w Play, korzystając z Internetu mozesz odczuc poprawe transmisji.
A na 3G na taryfie "telefonicznej" z 2012 roku zauważyłem, że upload czy to w sieci roamingowej czy macierzystej wynosi tylko 0.4 Mbps. Wcześniej wynosił 1 Mbps.
I tak to 2x więcej w porównaniu do internetu Plusa (0.1-0.2 Mbps ).
Nie wiem czy u mnie coś się z wysyłem dzieje we wszystkich sieciach, czy to jakieś zmiany ogólnopolskie.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Nie po to wyrzucali z ofert "formułę www" i skracali nielimitowane nocki aby teraz limity prędkości znosić Tak jak napisałeś, to nie w stylu Play który od roku pogarsza swoje oferty a zasięg lte w skali kraju to jakieś kpiny.
Spokojnie z tym zasięgiem LTE1800 w Play. Mobyland swoją sieć buduje już od ponad trzech lat a ty oczekujesz podobnego rezultatu po Play w ciągu 9 m-cy. Czy za pogorszenie oferty uznajesz bezlimitowy dostęp do LTE do końca 2014( wprawdzie z przyciętą prędkością), czy podniesienie limitów prędkości na HSPA+ .O ofertach typu LTE bez limitu na kartach RBM czy w taryfie głosowej za 9,99( umowa na 6m-cy, nielimitowane do Play i 2GB internetu na 3G) nie wspomnę. Play nie pogarsza ofert a jego propozycje związane są z reakcja na oferty konkurencji( Plus też zlikwidował www poza limitem). Teraz wszystko idzie właśnie w kierunku LTE no limit, czas pokaże jaka będzie reakcja pozostałej trójki na Power LTE Plusa/CP.
[ Dodano: 2014-06-22, 20:15 ]
Dysponuję oprócz karty Play na abonament pre-paidem RBM. Na niej nie tak wesoło DL 15Mb/s UL 5Mb/s, czyli limity prędkości zostały.Oczywiście na pre-paidzie.
Ostatnio zmieniony 2014-06-22, 20:28 przez matek451, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablo-1986 pisze:Ja w Poznaniu dostałem wczoraj sms o treści: W związku z dynamiczną rozbudową sieci 4G LTE w Play, korzystając z Internetu mozesz odczuc poprawe transmisji.
Dostałem takie sms na 2 numery tel. które mam w Play.Tyle,że w mojej okolicy Play nie ma LTE a na HSPA ledwie zipie .
A w jakich ofertach Wam to działa? Czy to są taryfy typowo internetowe, czy to z pakietu no limits lte w ramach ofert głosowych. Dotyczy to abonamentu, czy tez pre-paida?
W ofercie RBM na kartę u mnie nadal 15/5 z kolei w taryfie głosowej za 9,99 Tylko do Play + 2GB na 6m-cy, LTE bez limitu prędkość przed chwilą http://www.speedtest.net/my-result/3580848961
Dostałem kilka dni temu SMS o tym, że mogę odczuć poprawę prędkości po modernizacji "4G LTE". Może coś kombinują..
[ Dodano: 2014-07-06, 00:51 ]
5 km uruchomili UMTS900 T-Mobile
Nadajnik Aero2 do którego logował się kiedyś Plus (3 km ode mnie, już tego nie robi, przynajmniej nie karta internetowa) nawet takich prędkości nie osiągał.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i