Problem z zasięgiem sieci w gminie Dobryszyce (łódzkie)

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
machonis
Stały użytkownik forum

Problem z zasięgiem sieci w gminie Dobryszyce (łódzkie)

Post autor: machonis »

witam,
to mój kolejny temat na forum związany z przekochaną siecią Orange. Przepraszam jeśli zadaję pytanie w złym dziale. Jeśli się mylę, proszę o przeniesienie postu do odpowiedniego działu.
Mam od jakiegoś miesiąca duży problem z brakiem zasięgu w gminie Dobryszyce. Jak już go mam to jest bardzo słaby, często 'wpadam w czarne dziury' zasięgu i jestem całkowicie poza zasięgiem.
Pisałam już do Orange, z pytaniami o co chodzi i kiedy to zostanie naprawione, ale oczywiście pozostawili to bez odpowiedzi.
Wiem, że może to mieć związek z modernizacją sieci Networks, ale nie mam żadnego prawdziwego źródła informacji. Jeśli ktoś wie o co chodzi, proszę o odpowiedź w temacie ;)
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z zasięgiem sieci w gminie Dobryszyce (łódzkie)

Post autor: matek451 »

Korzystasz z CDMA? W twoim rejonie prace NetWorks jeszcze nie rozpoczęte, w Stobieckujest pozwolenie na UMTS900 NetWorks i dopiero jego uruchomienie rozwiąże twoje problemy.
machonis
Stały użytkownik forum

A zapomniałam dodać, że ten problem z zasięgiem Orange to głównie problem w działaniu sieci telefonii komórkowej. Ale co CDMA, to tak, korzystam też właśnie z tego internetu i obserwuję ostatnio problemy z siecią, tj. bardzo wolne działanie, chociaż nie dziwi mnie to bo ten internet nigdy u mnie dobrze nie działał. Czyli rozumiem, że prace nad Networks jeszcze u mnie nie zostały rozpoczęte? Podobno do końca lipca mają być zakończone? :)
A takie pytanie czy zostały już rozpoczęte na terenie Radomska?
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

machonis
Stały użytkownik forum

matek451 dzięki! ;) nie widzę tu opcji 'pochwały' za posta, ale jak jest to chętnie ją przyznam.
Cóż, będę czekać, może coś się poprawi z tym zasięgiem, ale nie wiem czemu tak słabo działa, skoro nawet nie rozpoczęto jeszcze prac.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

machonis pisze:nie widzę tu opcji 'pochwały' za posta, ale jak jest to chętnie ją przyznam.
Bo to HP, a nie dział związany z tematyką forum.
Przesuwam temat.
ODPOWIEDZ