Pytanie ODU-IDU

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
4muchy
Użytkownik forum

Pytanie ODU-IDU

Post autor: 4muchy »

Podpisałem umowę na internet PowerLte i miałem problem z dostępem do internetu za pomocą urządzenia ODU-IDU pierwszego dnia, gdy zachmurzenie było duże i padał deszcz.
Podłączyłem wszystko zgodnie z instrukcją, dioda poziomu sygnału świeciła na kolor zielony(średnia moc), połączenie było ustanowione, przydzielony był IP, ale mimo to internetu nie było a połączenie zrywało się co około 2 minuty. Parametry były następujące:
RSRP :-110
RSSI:-81
RSRQ:-11
Następnego dnia gdy odpaliłem przeglądarkę internet był, wszedłem na panel routera, pobrała się aktualizacja i internet działa 20mb/s. Parametry połączenia są praktycznie takie same:
RSRP: -107
RSSI: -78
RSRQ: -10
I tu pojawia się moje pytanie: Czy był to jakiś bug routera, czy przy brzydkiej pogodzie internet nie będzie działać?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Pytanie ODU-IDU

Post autor: wojteks »

4muchy pisze:za pomocą urządzenia ODU-IDU
Jak jeszcze masz możliwość oddaj to i weź Huawei 593s-22.
Nie pomagam na PW!
4muchy
Użytkownik forum

Dzwoniłem do punktu w którym podpisywałem umowę i facet powiedział mi, że nie mogę wymienić ani odstąpić od umowy, powiedział że taka możliwość jest tylko przy zamówieniu na odległość. Zapytałem również czemu w ten 1 dzień nie miałem internetu odpowiedział że to raczej nie przez pogodę tylko najprawdopodobniej nadajnik nie działał.
Swoją drogą podpisywałem umowę na na telefon(korzystałem z "2 za połówkę 3 za złotówkę" chciałem mieć darmowe rozmowy i sms za 49,90 to chłop się pomylił i dał pakiet darmowe rozmowy + faktura papierowa za 49,90... I także nie mogę jej już zmienić :(
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: robertnik »

Czynnik ludzki... W tym wypadku zawiódł jak widać jako sprzedawca i jako odbiorca. On powinien słuchać co mówisz, a Ty czytać co podpisujesz...
Jeśli brałes w Plusie to urządzenie jest Twoje i możesz je sprzedać, dołożyć i kupić inny modem. Jeśli w Polsacie to urządzenie nie jest twoje...
4muchy
Użytkownik forum

Z ulotki pokazywałem mu ofertę ... Ale koleś konkretnie nie ogarniał co sprzedaje bo był tam internet 30gb za 59,90 i umowa na telefon za 49,99 darmowe rozmowy i sms + 0,5gb internetu jako pakiet. To się go pytałem czy ten internet to PowerLte on że tak, potem na umowie patrze pisze 20gb, on się dopiero zorientował, że na ulotce jest zwykły nie PowerLte, ale już podpisałem na te 20. A z telefonem zauważyłem że nie ma 0,5 gb to mi powiedział że na ulotce wypisują co najlepsze a cene najniższą i dlatego nie ma... i nie zwróciłem uwagi że nie ma tam tych darmowych sms :(
ODPOWIEDZ