T-Mobile LTE, Czy jestem w zasięgu?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
T-Mobile LTE, Czy jestem w zasięgu?
Witam,
Od jakiegoś czasu przeprowadzana jest modernizacja w T-mobile i ostatnio zobaczyłem że stacja do której mam ~~3,5km od tygodnia obsługuje LTE
Stacja znajduje się w Leśniewicach Stacja
Posiadam modem Huawei e398 i nie mogę się połączyć z LTE, w ogóle się nie wyświetla. Dzwoniłem do T-mobile z prośbą o aktywację LTE i mam aktywowane, więc dlaczego nie mogę się połączyć, czyżby nie było jeszcze LTE w mojej okolicy mimo iż na BTSearch widać że stacja posiada LTE. Pomoże ktoś rozwiązać ten problem ?
Od jakiegoś czasu przeprowadzana jest modernizacja w T-mobile i ostatnio zobaczyłem że stacja do której mam ~~3,5km od tygodnia obsługuje LTE
Stacja znajduje się w Leśniewicach Stacja
Posiadam modem Huawei e398 i nie mogę się połączyć z LTE, w ogóle się nie wyświetla. Dzwoniłem do T-mobile z prośbą o aktywację LTE i mam aktywowane, więc dlaczego nie mogę się połączyć, czyżby nie było jeszcze LTE w mojej okolicy mimo iż na BTSearch widać że stacja posiada LTE. Pomoże ktoś rozwiązać ten problem ?
Orange 2,5 Gb + szczęśliwe godziny
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: T-Mobile LTE, Czy jestem w zasięgu?
Patrzyłeś na mapę zezwoleń czy działających stacji, sprawdź też na mapie zasięgu operatora.Admiros pisze:mimo iż na BTSearch widać że stacja posiada LTE
Nie pomagam na PW!
-
Według operatora prace są w trakcie, ale 2 tygodnie temu coś grzebali przy stacji więc myślałem że włączyli LTE. Wygląda na to że muszę jeszcze poczekać.
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
-
- Guru bezprzewodowy
W twoim rejonie trwają prace NetWorks. Najpierw uruchamiają UMTS2100, potem UMTS900 i pewnie kiedyś LTE1800. Na razie to tylko pozwolenie.
-
4 miesiące minęły a LTE dalej nie widać, kupiłem starter z Orange i specjalnie podjechałem z laptopem pod stacje żeby sprawdzić czy jest te LTE. Niestety dalej to samo HSPA-DC, po kij na BTsearch jest wypisane że jest LTE jak go nie ma ?!?! Po tych 4 miesiącach myślałem że już włączą. Umowa mi się kończy 2 stycznia i teraz nie wiem jaki internet wziąć, jedyna stacją z LTE to ta w Leśniewicach ale nie ma na niej LTE. Ktoś się wypowie ?
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mapa z bazy UKE pokazuje pozwolenia na stacje, a nie ich faktyczne działanie. Kiedy zostaną uruchomione zależy wyłącznie od operatora, a nie UKE, a tym bardziej od btsearch.Admiros pisze:po kij na BTsearch jest wypisane że jest LTE jak go nie ma ?!?
Jak ci działa to HSPA+ DC?
-
Przez pierwszy miesiąc po uruchomieniu HSPA+ DC Download 28 Mb/s Upload 4 Mb/s. Później regularnie coraz mniej. Aktualnie 
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2
Huawei E3131A i e398
Panel UMTS CT-17_2