Orange: Pakiet wakacyjny 6GB za 6zł na 60dni
Moderator: Moderatorzy
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Orange: Pakiet wakacyjny 6GB za 6zł na 60dni
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Orange: Pakiet wakacyjny 6GB za 6zł na 60dni
Mam info od kolegow z Orange ze w koncu bedzie pakiet dobrze dzialac bo wymienili platforne do prepaida
-
Nie zamierzam znowu wchodzić drugi raz do tego samego bagna:) Ale miejmy nadzieję, że po zeszłorocznych akcjach dopracowali wszystko. Błędy popełnia każdy ale niekoniecznie dwa razy z rzędu.
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
@szuki, a od kiedy oferta prepaid jest zobowiązana wielomiesięcznym kontraktem? Bierzesz z szafki kartę orange / lub kupujesz za 5zł, ładujesz za 10zł, włączasz pakiet i sprawdzasz, działa to super - tani net na wakacje, nie działa to do kosza. Rok temu nie było jeszcze tak rozwiniętego networks.
Samsung Galaxy S6 | OFnK
-
bluecrush, nie masz pojęcia o czym piszesz. Po pierwsze wówczas jak i obecnie (od 2009 r.) korzystam z usługi abonamentowej Orange Free teraz Free Net.
Nie jestem typem żałującym 5 zł na kartę. Korzystałem z obu usług równocześnie. Networks nie miał wtedy nic do rzeczy w tym samym czasie na karcie abonamentowej śmigało aż miło (uprzedzam pytanie na tym samym sprzęcie - Orange potwierdziło, że to ich wina). Miałem mniejszy pakiet więc dokupiłem kartę jako dodatkowe GB.
Usługa nie działała notorycznie. Składałem kilka reklamacji ostatecznie przedłużyli mi pakiet w ramach rekompensaty o 30 dni. Działało ze dwa a później znowu nie. Przez około jeden miesiąc z karty udawało się nawiązać połączenia ale żadne pakiety nie wędrowały. Pisałem o tym trochę i nie byłem jedyny. Wiadomo, że za 6 zł nie należy spodziewać się wybitnej jakości ale to było przegięcie. Najlepsze, że nie potrafili rozwiązać problemu miesiącami tylko przekładali termin rozstrzygnięcia reklamacji. Ostatecznie mi się odechciało.
Tu chodzi tylko o fakt, że oferowali coś czego nie byli w stanie świadczyć.
Podsumowując abonamentowa usługa działa cudnie. Po wdrożeniu Networksa w Koszalinie odlot. Użytkownicy kartowi w tamtym roku mieli pakiet dla ubogich:)
Nie jestem typem żałującym 5 zł na kartę. Korzystałem z obu usług równocześnie. Networks nie miał wtedy nic do rzeczy w tym samym czasie na karcie abonamentowej śmigało aż miło (uprzedzam pytanie na tym samym sprzęcie - Orange potwierdziło, że to ich wina). Miałem mniejszy pakiet więc dokupiłem kartę jako dodatkowe GB.
Usługa nie działała notorycznie. Składałem kilka reklamacji ostatecznie przedłużyli mi pakiet w ramach rekompensaty o 30 dni. Działało ze dwa a później znowu nie. Przez około jeden miesiąc z karty udawało się nawiązać połączenia ale żadne pakiety nie wędrowały. Pisałem o tym trochę i nie byłem jedyny. Wiadomo, że za 6 zł nie należy spodziewać się wybitnej jakości ale to było przegięcie. Najlepsze, że nie potrafili rozwiązać problemu miesiącami tylko przekładali termin rozstrzygnięcia reklamacji. Ostatecznie mi się odechciało.
Tu chodzi tylko o fakt, że oferowali coś czego nie byli w stanie świadczyć.
Podsumowując abonamentowa usługa działa cudnie. Po wdrożeniu Networksa w Koszalinie odlot. Użytkownicy kartowi w tamtym roku mieli pakiet dla ubogich:)
-
- Stały użytkownik forum
Niech się walą na ryj po tym co rok temu zrobili
Do tego dalej notorycznie net od nich wali się i klęka co chwilę.
@mcore fajnych masz kolegów

@mcore fajnych masz kolegów

- wojteks
- *** Administrator ***
No cóż, takich wypowiedzi tu nie tolerujemy!Zgrywus pisze:Niech się walą na ryj
Nie pomagam na PW!
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Korzystałem w tamtym roku z tego pakietu, szału nie było. Na początku jakoś to chodziło, później już raczej nie.
Ogólnie wziąłem ten pakiet tak żeby sobie sprawdzić ( korzystałem z Heyah i przepraszam ich za to, że przeszedłem do Orange na abo, bo oprócz tego, że neta mają gorszego, no może wolniejszego, to do tego mam straszne problemy z tym abonamentem, ale o tym piszę w moim temacie ) i nie korzystałem za długo z tego pakietu, tym bardziej, że z dnia na dzień działał coraz gorzej.
W tym roku nie planuję wziąć tego ( całe lato praca za granicą, może dwa weekendy tylko w PL będę ale i tak ni będę tego brał ) więc piszcie czy poprawili ten pakiet, z chęcią poczytam.
Ogólnie wziąłem ten pakiet tak żeby sobie sprawdzić ( korzystałem z Heyah i przepraszam ich za to, że przeszedłem do Orange na abo, bo oprócz tego, że neta mają gorszego, no może wolniejszego, to do tego mam straszne problemy z tym abonamentem, ale o tym piszę w moim temacie ) i nie korzystałem za długo z tego pakietu, tym bardziej, że z dnia na dzień działał coraz gorzej.
W tym roku nie planuję wziąć tego ( całe lato praca za granicą, może dwa weekendy tylko w PL będę ale i tak ni będę tego brał ) więc piszcie czy poprawili ten pakiet, z chęcią poczytam.
RAW
- Norfnet
- Stały użytkownik forum
Jeśli działa no nie jest drogo.
Profesor Doktor Wiktor Wektor
-
- Guru bezprzewodowy
Aktywowałem ten pakiet dziś, zrobiłem test na LTE, pobrałem ok. 1GB, na razie ok. Nie zamraża transferu. Prędkości http://www.speedtest.net/my-result/3612437914
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Mam taki stan konta jak na zdjęciu.
Chcę włączyć pakiet 6GB wg tej instrukcji.
Niestety otrzymuje komunikat, że nie jest to dostępne w moim planie taryfowym.
Dlaczego?

Chcę włączyć pakiet 6GB wg tej instrukcji.
Niestety otrzymuje komunikat, że nie jest to dostępne w moim planie taryfowym.
Dlaczego?

Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Stały użytkownik forum
Dlatego:
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 800113.pdfPakiety Pakiet wakacyjny 6GB za 6zł („Promocja”) to usługa promocyjna dostępna dla abonentów taryf Orange Yes, Orange One, Orange POP i Nowe Orange Go w ofercie Orange na kartę oraz abonentów ofert Zetafon i Minutofon w tych taryfach („Abonenci”) umożliwiająca zakup pakietu danych, w ramach których Abonent może korzystać z mobilnego dostępu do Internetu i WAP na terenie Polski.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
A ja chyba kupię ten pakiet Wkurza mnie wpisywanie captha w telefonie więc taki pakiet do neta będzie w sam raz
W razie czego trochę ponarzekam na forum
[ Dodano: 2014-07-13, 16:06 ]
Zrobiłem mały test karty prepaid i tego pakietu
Prędkości w speedtestach są bardzo dobre chociaż w DC jest trochę kiepsko bo mam jakoś ostatnio kiepski sygnał
U2100

U900

Wszystko by było fajnie gdyby nie prędkość pobierania Jak bym nie pobierał w DC to i tak 10Mb/s to max Bez akceleratora jest jeszcze gorzej
Druga sprawa to stabilność transferu Skacze i szpilkuje jak kiedyś

Jeśli nie będzie zamrażania to pakiet będzie bardzo atrakcyjną alternatywą Najbliższe dni pokażą
W razie czego trochę ponarzekam na forum

[ Dodano: 2014-07-13, 16:06 ]
Zrobiłem mały test karty prepaid i tego pakietu
Prędkości w speedtestach są bardzo dobre chociaż w DC jest trochę kiepsko bo mam jakoś ostatnio kiepski sygnał
U2100

U900

Wszystko by było fajnie gdyby nie prędkość pobierania Jak bym nie pobierał w DC to i tak 10Mb/s to max Bez akceleratora jest jeszcze gorzej
Druga sprawa to stabilność transferu Skacze i szpilkuje jak kiedyś

Jeśli nie będzie zamrażania to pakiet będzie bardzo atrakcyjną alternatywą Najbliższe dni pokażą

-
- Początkujący użytkownik forum
Dobrze się zastanówcie zanim weźmiecie ten pakiet.
Ping: 575 ms
Prędkość Pobierania: 0.22 Mb/s
Prędkość Wysyłania: 0.02 Mb/s
Jak widać wynik tragiczny.
Ping: 575 ms
Prędkość Pobierania: 0.22 Mb/s
Prędkość Wysyłania: 0.02 Mb/s
Jak widać wynik tragiczny.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
To że u Ciebie jest kiepsko to nie znaczy że u innych tak musi byćKukiX pisze: Jak widać wynik tragiczny.
Ja na dzień dzisiejszy chwale sobie ten pakiet Niewiele gorzej chodzi niż w abonamencie
W porównaniu do teg co bylo rok temu to niebo a ziemia ;-)
-
- Guru bezprzewodowy
A u mnie tak na HSPA+DC http://www.speedtest.net/my-result/3630690232 i na LTE http://www.speedtest.net/my-result/3630697448 Wszystko zależy od lokalizacji, technologii, siły sygnału no i wreszcie sprzętu jakiego się używa. Ogólnie jest lepiej niż przed rokiem. Zresztą za dwa piwa 6GB więc nie przesadzajmy. Pewnie kolega robił test na 2G stąd takie wyniki.
- PC174
Jestem ciekawy jak wyglądają prędkości u mnie po modernizacji sieci...
Czy nie ma żadnych limitów dla pre-paidowców?
Czy w Orange nadal występuje kompresja mimo stworzenia "najnowocześniejszej sieci"?
Czy nie ma żadnych limitów dla pre-paidowców?
Czy w Orange nadal występuje kompresja mimo stworzenia "najnowocześniejszej sieci"?
Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oficjalnie nie ma, ale w praktyce jest wolniej. Zapewne przez platformę billingową.PC174 pisze: Czy nie ma żadnych limitów dla pre-paidowców?
Podobno wyłączyli.PC174 pisze: Czy w Orange nadal występuje kompresja mimo stworzenia "najnowocześniejszej sieci"?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U mnie działa naprawdę w porządku. Nic nie zrywa przy pobieraniu, nie rozłącza połączenia. Na prędkości przy pobieraniu też nie można narzekać tym bardziej, że u mnie mam tylko UMTS 900.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
U mnie wolniej o jakieś 5Mb/s niż na abonamencieja.michal pisze: Oficjalnie nie ma, ale w praktyce jest wolniej
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Panowie, czy P2P, jest zablokowane na tym pakiecie?
RAW
-
Nic nie blokuja wszystkie protokoly bez problemu dzialaja
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
No to nie rozuniem. Wczoraj caly dzien bitcomet chodzil i pobieralo 2-3 KB/s.
Wyslano z Sony Z.
Wyslano z Sony Z.
- PC174
Nie wiecie może jaki jest adres mailowy do Orange? Pisałem do nich na [email protected] i brak odzewu od miesiąca...
Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
StandardPC174 pisze:Pisałem do nich na [email protected] i brak odzewu od miesiąca...

1 lipca byłem w salonie, rozmawiałem telefonicznie z konsultantem i nadał mojej sprawie najwyższy priorytet i odpowiedź będzie w ciągu dwóch dni, dokładnie była po 25 dniach

( T-mobile daje mi odpowiedź w ciągu 2-3 jak jest byle błachostka )
W mailu była odpowiedź taka, jakiej się spodziewałem. Jak mogą twierdzić, że awaria, błąd, problem jest naprawiony jak na billingu widzę, że nie jest naprawiony, bo dalej są zagraniczne numery, a nie Polskie ( ale nie ma co pisać, bo nie jest na temat )
RAW
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Właśnie miałem to napisać tylko odnośnie Orangeadziu82 pisze:odpowiedź w ciągu 2-3 jak jest byle błachostka

Jakiś czas temu poruszyłem drażliwy temat dla operatora Po pierwszym mailu dostałem odpowiedź po tygodniu (oczywiście u nich wszystko w porządku) Napisałem drugiego bardziej "stanowczego"

- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Andrzejz78 dawaj przejdziemy tu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=40627
bo nie jest to na temat w tym wątku.
Przejdź od razu na ostatnią stronę, napisałem coś tam Tobie.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=40627
bo nie jest to na temat w tym wątku.
Przejdź od razu na ostatnią stronę, napisałem coś tam Tobie.
-
Usługa to totalne oszustwo. Gdzieniegdzie na necie się spotkałem z opinią że ponieważ jest tanio, to użytkownicy tego pakietu dostają najgorszy internet, niejako resztki. Okazuje sie to prawdą! Z powodu braku prawdziwego internetu użyłem telefonu SE Elm jako modemu. Łapał zasiąg HSPA (whatever). Przykładowo działa kilka sekund jak burza, po czym znika połączenie. Uptime przeciętnie 5 sekund na minutę. Na komórce zaś działa wspaniale. Sprawdziłem więc tą samą kartę na innym telefonie (nokia asha) jako modemie. Też zrywał połączenie, lecz z racji korzystania z edge zapewne. Działał częściej, ale za to powolnie.
Więc znalazłem jakąś kartę orange free net, wykorzystywaną do testowania modemu. Przełożyłem do SE Elm i wow, nagle działa jak burza, nie zrywa połączeń, super stabilnie.
Przewidywana diagnoza: Orange dba o to byś korzystał z tego neta tylko na komórce, do jakiegoś facebooka lub malutkich stronek. Niby działa, ale nie działa. Ponieważ w tym okręgu dużo osób ma orange jako jedyny internet, więc widocznie komórkowcy bez umowy są traktowani jak gorsza rasa. Złośliwość orange:) Żeby nie było że godziny szczytu, net padał np o 3 w nocy
Więc znalazłem jakąś kartę orange free net, wykorzystywaną do testowania modemu. Przełożyłem do SE Elm i wow, nagle działa jak burza, nie zrywa połączeń, super stabilnie.
Przewidywana diagnoza: Orange dba o to byś korzystał z tego neta tylko na komórce, do jakiegoś facebooka lub malutkich stronek. Niby działa, ale nie działa. Ponieważ w tym okręgu dużo osób ma orange jako jedyny internet, więc widocznie komórkowcy bez umowy są traktowani jak gorsza rasa. Złośliwość orange:) Żeby nie było że godziny szczytu, net padał np o 3 w nocy

-
Jakos nikt inny nie narzeka moze masz pecha albo slaby telefon/modem
-
Czy ja wiem, zasięg w tym samym miejscu dla zwykłych telefonów zmienia się sinusoidalnie. jakieś 5 lat temu zasięg był dużo lepszy zarówno w domu jak i u sąsiadów. Teraz przy przejściu z pokoju do pokoju są duże różnice, gdy wcześniej nawet w piwnicy było 5 kresek