Modem HUAWEI oraz internet Orange

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mafi88
Początkujący użytkownik forum

Modem HUAWEI oraz internet Orange

Post autor: mafi88 »

Witam,
posiadam modem Huawei E367. Wyjeżdżam na kilka dni, do miejsca gdzie nie będzie dostępu do Internetu. W związku z tym kupiłem kartę startową orange za 5zł, chciałbym uruchomić promocyjny pakiet za 6zł (6gb). Doładowałem już konto o kolejne 5zł, a więc powinno być 10zł na koncie.
Jak uruchomić, skonfigurować Internet? Pobrałem menadżera połączeń orange, zainstalowałem i uruchomiłem. Jednak cały czas jest informacja "instalacja urządzenia". Czy jest możliwość połączenia się przez inną aplikację?
Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Modem HUAWEI oraz internet Orange

Post autor: ja.michal »

Wywal manager Orange bo tam mało co się da zrobić, właściwie nic.
Pobierz aplikację Huawei - Mobile Partner.
http://dl-uk.huaweinews.com/USB-Modem/m ... 02.910.zip
Po instalacji wchodzisz w Settings > Settings Preferences > Profile Management. Tworzysz profil, nazwa dowolna np. Orange, APN wpisujesz internet, User name i Password również internet. Zapamiętujesz (Save) i wyskoczy komunikat czy profil ma być domyślny, skoro to i tak jedyna karta SIM to możesz się zgodzić. Zamykasz kartę. Jeżeli masz zasięg to dajesz Connect i tyle.
ODPOWIEDZ