Orange czy Plus?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Orange czy Plus?
Witam szukam internetu mobilnego bez modemu do 50 zł miesięcznie. Interesuje mnie Orange bez modemu 50% na cały okres umowy, 35GB za 44,95 zł oferta większości znana lub Plus Power LTE za 50zł 25GB prędkość po wykorzystaniu limitu gigabajtów to do 20Mbps. Limit jaki mnie interesuje to ok 30GB, najwięcej korzystam z neta w nocy, często po północy, internet ten to będzie mój jedyny. Lepszą propozycję ma Orange, bo ma nielimitowane noce, nie przycina prędkości, więcej giga transferu no i nie bedzie problemu jak z tym Plusowskim Powe LTE, co o tym myślicie?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Orange czy Plus?
Myślę że sam sobie odpowiedziałeśkamil.szymczak pisze:no i nie bedzie problemu jak z tym Plusowskim Powe LTE

-
- Użytkownik forum
Miałem ten sam dylemat co ty. Wybrałem Plusa po dwóch latach z pomarańczą po m.in problemach z youtube, błędnym naliczaniem pakietu nocnego, no i ogólnie gorszymi wynikami tras i pingów do serwerów które mnie interesują.kamil.szymczak pisze:............. co o tym myślicie?
Również nie potrzebuje mega ilości GB ale kilka razy miałem okazję wydoić limit do końca, więc wybrałem no-limit.
Gdzieś wcześniej pisałem, że na razie jest OK - przekroczyłem limit bazowy dwukrotnie i nie zmniejszyli mi prędkości (mam opcję do 20Mb/s). Jest to jeszcze młoda usługa i czas pokaże czy się sprawdzi.
Nadal mam w orange telefony i raczej tam zostaną, bo sposób obsługi klienta pomiędzy tymi firmami dzielą lata świetlne.
Jestem klientem biznesowym u nich od 2002 roku, nie zdarzyło mi się czekać na infolinii dłużej jak 2-3 minuty. W plusie, po pierwszych dniach przekonałem się, że spokojnie można odłożyć telefon, skosić trawnik przed domem i wrócić zanim ktoś odbierze.
Poza tym po ostatnich modernizacjach sygnał 3g orange jest naprawdę wszędzie i wielu miejscach bije Plusa a w takim standardzie używam na telefonach.
-
Wiem, że czasami blokują dostęp do internetu jak się pobierze większą ilośc danych? Jakie to są liczby?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2014-07-16, 18:42 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2014-07-16, 18:42 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2014-07-16, 17:42 przez kamil.szymczak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Tego akurat nie wie nikt jednym blokują po 40 GB innym po 200 GB a to wszystko zależy od obciążenia sieci w danym momencie.
-
chyba najlepiej jak już barć to najwyższa taryfe bo ma najwyższy priorytet w sieci ?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Oficjalnie takkamil.szymczak pisze:chyba najlepiej jak już barć to najwyższa taryfe bo ma najwyższy priorytet w sieci ?

-
- Stały użytkownik forum
Też się nad tym zastanawiam bo bym miał za pół ceny ze względu na telewizję ale mam umowę w T-mobile do końca roku i nie zamierzam płacić za dwie usługi w tym za jedną nie działającą od czerwca 2013 (T-mobile). Mam RBM LTE na kartę do końca roku.
- onken
- ** Moderator **
Promocja smart jest chyba tylko do końca lipca, ale pewnie ją przedłużą
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
właśnie promocja smart jest tylko do końca lipca, ale Power jest aż do odwołania… jakbym miał 50% ceny to bym brał od razu, nawet sie opłaca… przykładowo ten pakiet do 20 mega to 35złx24 = 840 zł z czego mamy super router za 3 zł a nowy to ok 300 zł wiec jest okazja, a abonament 35 zł to gorsze…serio
od 50zł to już są jakieś większe pieniądze ale jak za nielimitowany internet 35 zł to czasem więcej wydaje się na piwo na wieczór przy meczu.
Ja nie mam takiej możliwości. Mam nc+, a w ofercie dla firm nie ma smart. Właśnie zamówiłęm sobie B593-s22, jutro będzie w domu, jak na razie kupie RBM i przetestuje jak to sie u nich prezentuje, zawsze jakaś alternatywa do końca roku, może coś się zmieni, jeśli jednak nie będę zadowolony to będe musiał podpisać umowe...

Ja nie mam takiej możliwości. Mam nc+, a w ofercie dla firm nie ma smart. Właśnie zamówiłęm sobie B593-s22, jutro będzie w domu, jak na razie kupie RBM i przetestuje jak to sie u nich prezentuje, zawsze jakaś alternatywa do końca roku, może coś się zmieni, jeśli jednak nie będę zadowolony to będe musiał podpisać umowe...
- onken
- ** Moderator **
Hmmm
A czy oferta ze smart na osobę prywatną nie wyjdzie taniej niż na firmę ?
Tzn. sumarycznie do zapłaty
A czy oferta ze smart na osobę prywatną nie wyjdzie taniej niż na firmę ?
Tzn. sumarycznie do zapłaty

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
tylko, że smart nie ma wgl na firmę