System Windows nie mógł połączyć się z siecią...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
System Windows nie mógł połączyć się z siecią...
Od jakiegoś czasu mam tak, że rozłącza mnie losowo z siecią i przy ponownej próbie połączenia(sieć wciąż widnieje na liście) wyświetla komunikat - "system Windows nie mógł połączyć się z siecią..." Ktoś wie w czym może być problem? Dodam, że nie mam zabezpieczeń MAC, a na innym komputerze wifi działa bez zarzutu. (jest bliżej routera)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: System Windows nie mógł połączyć się z siecią...
Chyba przesadziłeś z dokładnością opisu i szczegółami...
Jeśli to karta WiFi na USB wyłącz oszczędzanie energii na USB... Jeśli coś innego to do Wróża Macieja, tudzież opisz wszystko dokładnie.
Jeśli to karta WiFi na USB wyłącz oszczędzanie energii na USB... Jeśli coś innego to do Wróża Macieja, tudzież opisz wszystko dokładnie.
-
Wifi na USB. W domu wifi łączy się z 3 komputerami i z 1 komputerem przez kabel. Na jednym z komputerów są jakieś problemy, bo czasem wifi działa sprawnie, a czasem nie można się połączyć z siecią - mimo, że pokazuje sieć na liście.
Próbuje się bawić z kanałami, ale nie wiem czy to coś da.
//oszczędzanie energii miałem już dawno wyłączone - bez skutków.
Próbuje się bawić z kanałami, ale nie wiem czy to coś da.
//oszczędzanie energii miałem już dawno wyłączone - bez skutków.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Sterowniki, słaby zasilacz... Podłącz przez aktywny HUB USB(przedłużacz na 2-1 USB). Sprawdź czy nie masz jakiejś aplikacji do łączenia w której jest włączona opcja oszczędzania energii, rozłączania podczas nieużywania...
Zamień karty sieciowe i sprawdź czy po prostu jedna nie umiera...
Zabootuj Linuxa i sprawdź czy problemy są te same..
Zamień karty sieciowe i sprawdź czy po prostu jedna nie umiera...
Zabootuj Linuxa i sprawdź czy problemy są te same..
-
Sprawdziłem inne karty sieciowe i zamieniłem komputer miejscami - wciąż to samo, więc prawdopodobnie wina leży po stronie routera. Może jakieś zakłócenia są w tym miejscu, mieszkam w bloku.
-
- Mistrz bezprzewodowy
I pojawiły się akurat po awarii płyty?
Janusz ja nie jestem jasnowidzem. Póki nie zaczniesz opisywać co gdzie na czym robiłeś z szczegółami, póty ja tego wiedzieć nie będę. Co w ciemno doradzić mogłem już doradziłem.
Janusz ja nie jestem jasnowidzem. Póki nie zaczniesz opisywać co gdzie na czym robiłeś z szczegółami, póty ja tego wiedzieć nie będę. Co w ciemno doradzić mogłem już doradziłem.
Ostatnio zmieniony 2014-06-25, 12:59 przez robertnik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ale po co się wysilasz? Opuść temat i nie wracaj do niego, skoro nie potrafisz pomóc. Więcej szczegółów nie dostaniesz, bo opisałem już wszystko. Swoją inteligencję już pokazałeś pisząc 'puki'.
//W mojej opinii router nie wyrabia i jest słaby sygnał w pokoju, gdzie pojawiają się problemy. Możliwe, że znajdują się wokół niego inne urządzenia, które zakłócają ten sygnał.
//W mojej opinii router nie wyrabia i jest słaby sygnał w pokoju, gdzie pojawiają się problemy. Możliwe, że znajdują się wokół niego inne urządzenia, które zakłócają ten sygnał.
- wojteks
- *** Administrator ***
Sprawdź programem inSSIDer co lata w powietrzu, daj tu obrazek.typowy_janusz pisze:że znajdują się wokół niego inne urządzenia
Nie pomagam na PW!
-
wojteks pisze:Sprawdź programem inSSIDer co lata w powietrzu, daj tu obrazek.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-07-11, 19:05 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-07-11, 18:05 przez typowy_janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli ta podświetlona sieć jest Twoja to nie dziwię się problemom z WiFi masz inne mocne sieci WiFi w zasięgu. Ja bym jeszcze sprawdził w trybie "g only" ustawiając router na różnych kanałach (powiedzmy 3,4). Najlepsza opcja to przejście na 5GHz, tak ostatnio bywa w budynkach wielorodzinnych, każdy ma WiFi, sieje z maksymalną mocą, najlepiej w trybie N niezależnie od potrzeb i wielkości mieszkania.
Nie pomagam na PW!
-
Dzięki za radę. Dziwi mnie tylko to, że z telefonem również nie mogę nawiązać połączenia z siecią - nawet jeżeli stoję obok routera.
- wojteks
- *** Administrator ***
Zmień szyfrowanie na WPA-PSK, przejdź na "G only".typowy_janusz pisze:że z telefonem również nie mogę nawiązać połączenia z siecią
Nie pomagam na PW!
-
Zmieniłem wpierw na G only, ale jednak prędkość była niska - przestawiłem na N only i teraz jakby chodziło dobrze.wojteks pisze:Zmień szyfrowanie na WPA-PSK, przejdź na "G only".

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-07-19, 21:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-07-19, 20:21 przez typowy_janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jednak to nie pomaga, problem nadal występuje. Również z g only. ;d