Witam, mam nadzieję, że w końcu to już jest wyjaśnione ( przed chwilą sprawdziłem konto on-line w telefonie i ostatni automatyczny sms, został wysłany dnia 11 lipca o godzinie 10:24 więc 7 DNI bez żadnego sms wysłanego automatycznie na numer 501200777). Po dwóch miesiącach, mojej ,,walki'' z Orange w końcu wygrałem.
Teraz czekam na przeprosiny z Waszej strony, ponieważ od dwóch miesięcy miałem tylko i wyłącznie odpowiedź w stylu - uwaga cytat.
,,Odnosząc się do poruszonego przez Panią wątku dotyczącego wysyłanych SMS ów, ponownie przeprowadzona
analiza techniczna również potwierdza ich prawidłową rejestrację oraz rozliczenie. Wyjaśniem, że numer 501200777
widoczny na zestawieniu połączeń jest usługą centrum SMS za pośrednictwem, którego następuje przesyłanie
wiadomości tekstowych w ramach roamingu.
Opis taki pojawia się na rachunku szczegółowym w przypadku, gdy operator zagraniczny, do którego Abonent jest
zalogowany w danym czasie, nie przekazuje Orange informacji o wybieranych przez Abonenta w roamingu
numerach. ''
Koniec cytatu.
Także myślę, że przeprosiny z Waszej strony, nie tylko byłyby mile widziane, ale nawet są wskazane !!! Człowiek dwa miesiące pisze, dzwoni, chodzi do salonów oraz także prosi o pomoc UKE. Dla mnie to jest po prostu chore !!!
Przepraszam za sformułowanie, ale jest bardzo zły. Najważniejsze, że ( mam nadzieję to koniec naszych problemów ) wreszcie Orange przyznało się do błędu ( zresztą tak samo jak z tym pakietem 400 minut w roamingu ).
A teraz pytanie, mamy ponad abonament 4,34 gr ( mam nadzieję,że się nie pomyliłem ) rozumiem, że to będzie anulowane, to jest kwota za ,,automatyczne sms-y ''.
Oczywiście napiszę jeszcze do BOK-u, chcemy przeprosin ( zresztą one i tak nic nie dadzą ) ale także, jakąś rekompensatę.
Liczę na to, że w miarę szybko odpiszesz
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2014-07-18, 17:27 ]
Jeszcze mam takie pytaniem, czy ten link to jakaś specjalna linia dla zdesperowanych? Czy, może taka sama pomoc jak on-line po zalogowaniu się na konto? Bo jeżeli tak, to nie mam zamiaru tam pisać, czekać na odpowiedź ( po rozmowie telefonicznej ) dokładnie 16 dni to chyba dużo, zresztą jeżeli jest nadany najwyższy priorytet i odpowiedź powinna być ( tak jak powiedział konsultant ) w ciągu dwóch dni.
Pisałem już do BOK-u i wiem, że to może być śmieszne, ale proszę ( jeżeli ma Pan taką możliwość ) na naszym koncie dodanie takiego wpisu, że nikt nie musi dzwonić i informować nas o przygotowanej nowej ofercie, kiedy będzie kończyła nam umowa. Dlatego, że na pewno nie przedłużymy jej.
[ Dodano: 2014-07-18, 17:33 ]
I jeszcze następna myśl, chociaż wiem, że i tak Pan nam nie pomoże.
Ale już z rozliczenie z pakietem 400 minut jest ok, nie nalicza pieniędzy ponad abonament, ale jest dalej problem z numerami jakie widzimy.
Czyli, obojętnie czy żona dzwoni czy odbiera połączenie we Włoszech, na bilingu mamy numer z kierunkowym +39, jeżeli bym chciał sprawdzić z kim rozmawiała żona, to nie jestem tego w stanie sprawdzić dlatego, że widzę tyko i wyłącznie numery Włoskie. Ale i także rozlicza prawidłowo ( zresztą pisałem o tym prędzej w temacie ).