Internet Power LTE czy będzie działał.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Frampolanin
Początkujący użytkownik forum

Internet Power LTE czy będzie działał.

Post autor: Frampolanin »

Witam, mieszkam we Frampolu mam zasięg 3G wszystkich czterech sieci ale chciałbym wziąć internet od Plusa Power LTE i mieć nielimitowany internet po LTE. Najbliżej mam chyba maszt w Biłgoraju i jest to chyba 10km w linii prostej czy router od Plusa Huawei B593 z anteną może dobrze działać? I jeszcze mam kartę z Aero i przy oknie mam jedną kreskę w iPadzie więc może działałby internet bez anteny? I to łapię zasięg Aero to chyba 3G, a ciekawe jakby to było z LTE? Bardzo proszę o jakieś porady
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: Internet Power LTE czy będzie działał.

Post autor: onken »

Z tego co mi wiadomo LTE działa do 6-7 km więc może być problem, mimo sygnału modem może sie nie zalogować. A już na bank potrzebna jest antena zewnętrzna a najlepiej weź sprzęt do testów od operatora
Frampolanin

Dzięki za odpowiedź, to zostaje mi szukać tylko coś po 3G tylko co? A czy jest możliwe żeby telefon łapał mi jedną kreskę zasięgu przy oknie z anteny Aero oddalonej ponad 10km?
Awatar użytkownika
DiilGang
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DiilGang »

A czy jest możliwe żeby telefon łapał mi jedną kreskę zasięgu przy oknie z anteny Aero oddalonej ponad 10km?
Możliwe, pasmo 900 Mhz dość dobrze rozchodzi się w eterze .

Do Biłgoraju do masztu Mobylandu 1800 Mhz masz ok. 13 km, to za dużo jak na Plusa i LTE.

Najbliżej, bo lekko ponad kilometr masz do stacji Plusa na 2100 Mhz, oraz niepotwierdzony T-Mobile na 900 i 2100 Mhz. Również Play na 900 Mhz. Wszystkie oczywiście 3G .
Najlepiej będzie jak sprawdzisz prędkości poszczególnych sieci, np. starterami na kartę . Szedłbym lekko w stronę T-Mobile ( duże pakiety danych w abonamencie ) .
Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Na dzień dzisiejszy nie masz zasięgu LTE żadnego operatora.Jeśli chodzi o pozwolenia na LTE1800 to są Mobylandu( Plus/CP) i Play. I to u tych operatorów masz szansę na LTE w najbliższym czasie. W Plusie zasięg zapewnia BTS UMTS2100 Radzięcin i UMTS900 Aero2 Kocudziałka i to z niego masz ten zasięg w telefonie z BDI Aero2. Play ma BTS w Frampolu , Biłgorajska 1.(wiszą UMTS900, UMTS2100 i pozwolenie na LTE1800). Jeśli zależy ci na LTE w niedalekiej przyszłości, celował bym w tych operatorów.
Frampolanin

Koło mnie nie ma żadnej Kocudziałki, jest Kocudza ale tam jest zwykłe gsm900.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Chodzi o Kocudzę,tam jest UMTS900 Aero2.
ODPOWIEDZ