Skype, GG, Telefon..... i bez za pomocą bluconnecta

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bh demeter

Skype, GG, Telefon..... i bez za pomocą bluconnecta

Post autor: bh demeter »

Jestem użytkownikiem blueconnect i chciałabym korzystać z Skype ale nie mogę bo mam za mały transfer danych powinno być minimum 33Kb a ja mam 29kb i zawsze jest słabszy transfer wysyłający. Przez to się nie słyszę, bo osobę dzwoniącą słyszę ale rożnie jest z jakością. Czy mogę to jakoś poprawić i czy za pomocą UMTS będzie działać prawidłowo?
Korzystam z Kraty merlin U530 i laptopa firmy ASUS :lol:
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bh demeter, łącznie zmieniany 2 razy.
Gość

Re: Skype, GG, Telefon..... i bez za pomocą bluconnecta

Post autor: Gość »

Oczywiscie jesli jestes w zasiegu UMTS to powinno pomoc tam transfery sa bardzo duze i nie bedziesz mial problemow
Awatar użytkownika
dreamoftheviper
Stały użytkownik forum

Post autor: dreamoftheviper »

Oczywiscie jesli masz zasieg UMTS to nie ma problemu bedziesz mogl robic co chcesz na necie i to z zawrotna predkoscia pod warunkiem ze mieszkasz w duzym miescie i masz zasieg UMTS
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Wiem, że to się rzadko zdarza na tym forum, ale przecież mówicie do kobiety. Moglibyście odmienić kilka czasowników na rodzaj żeński. :wink:
wieiwior

Re: Skeyp , GG , Telefon..... i bez za pomocą bluconnecta

Post autor: wieiwior »

bh demeter pisze:Jestem użytkownikiem blueconnekt i chciała bym korzystać z skeypa ale nie moge bo mam zamały transfer danych powino być minimum 33Kb a ja mam 29kb i zawsze jest słabszy transfer wysyłający przesto się nie słysze bo osobe dzwoniacą słysze ale róznie jest z jakością . Czy moge to jakoś poprawić i czy za pomocą UMTS bedzie działać prawidłowo ?
Korzystam z Karyt merlin U530 i laptopa firmy ASUS :lol:
Chciałbym rozmawiać przez mikrofon ze znajomimi ale rzez gg nie moge nie wiem dlaczego co mam zrobić? :( [/b]
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Post autor: Czarek88lol »

http://download.skype.com:80/Onet-SkypeSetup.exe

ale nie jestem pewien:P bo nigdy prze mikrofon nie gadam:P bo za wolne łacze mam:P takze nie mam z tym doswiadczenia:P pzrd;D
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

wieiwior pisze: Chciałbym rozmawiać przez mikrofon ze znajomimi ale rzez gg nie moge nie wiem dlaczego co mam zrobić? :( [/b]
Sprawdź czy nie masz przypadkiem firewalla albo sprawdź ustawienia kodeków dźwięku. Ja osobiście polecam skype - tam nie ma takich problemów.
Gość

Post autor: Gość »

bh demeter pisze:Jestem użytkownikiem blueconnekt i chciała bym korzystać z skeypa ale nie moge bo mam zamały transfer danych powino być minimum 33Kb a ja mam 29kb i zawsze jest słabszy transfer wysyłający przesto się nie słysze bo osobe dzwoniacą słysze ale róznie jest z jakością . Czy moge to jakoś poprawić i czy za pomocą UMTS bedzie działać prawidłowo ?
Korzystam z Karyt merlin U530 i laptopa firmy ASUS :lol:
\
JA MAM MERLIN U530 I MAM UMTS I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY
wms32
Użytkownik forum

Post autor: wms32 »

A ja korzystam z noki 6230i i na edge można spokojnie pogadać obojętnie czy przez skyep czy gg czy tlen,ale na gprs jest troche wolno i są opóżnienia do 8s.a tto już jest męczące.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ