kedi pisze:W jednym punkcie tylko się zatrzymałem ale to przez własną głupotę ponieważ numer imei przepisałem z opakowania zamiast z modemu jak pisał ee35487.
Czyli jak się numer z pudełka nie zgadza z tym na modemie to jest to "nowy" produkt.
Nie jest czasem pokryty glonami?
Gość żeni karty i ma modem za bezcen. A pudełka składają aby wysyłka była tańsza i łapała się w gabaryt A a nie B, modem przychodzi luzem + złożone pudełko.
pytanie do osoby która stworzyła instrukcję, może wiesz czemu nie mogę z poziomu przeglądarki wysyłać smsów ?
Jest jakaś blokada ? Mam trochę dukatów które chciałem zamienić na transfer
mam play'a i zastosowalem się idealnie do instrukcji.
Z poziomu telefonu także nie mogę wysłać sms o transfer...
UPDATE nie działa to tylko z numerami premium , na zwykły telefon komórkowy mogę wysyłać wiadomości
Witam Wszystkich.
Tematy jak można więcej za mniej zawsze będą wzbudzać uwagę.
Nie myśleliście może, że te модемы mogą być różne i nie wszyscy dostaną takie same.
E3272s-153
E3272s-600
E3272s-926
E3272s-210
E3272s-927
E3272s-506
potwierdza to też niemiecka certyfikatownia: https://www.certipedia.com/companies/12 ... +Equipment
E3272s-600: ( LTE FDD 900/1800/2100/2600MHz ) - Казахстан Алтел.
E3272s-927: ( LTE TDD 2300/2600MHz ) - Основа Телеком.
Brakuje tylko opisu rewizji 926.
Tak więc szanse na dostanie czegoś innego niż rewizja 153 są zerowe. A nawet gdyby to 3/5 rewizji obsługuje PL lte, -927 i -506 na rosyjski megafon się nie nadaje.
Jeśli gościu sprzedaje E-3272, kupowane w tej promocji za 1rubla, 899 rubli kosztuje to 16GB to może pokusi się o tą http://moscow.megafon.ru/bonus/action/2 ... -1525.html Router LTE MiFi z pakietem 30GB za 1990 rubli/ około 170 zł to dopiero jest oferta.Router to chyba odpowiednik E-5372 http://moscow.shop.megafon.ru/modems/84 ... l#features Szkoda, że tylko jeszcze 3 dni. Swoją drogą Megafon Rosja ma mega promocje.
Zastanawiam się jak to jest z tym zablokowanym pasmem LTE
Pojechałem dziś w obszar gdzie jest dostępne LTE Orange i bez żadnego problemu połączyłem się w tej technologii
Modem oczywiście nie grzebany taki jak przyniósł listonosz Czyżby jakaś seria bez zablokowanych pasm?
Jak wiadomo cena tego modemu została obniżona w Play do 199zł. Kupując go w play raczej na pewno będzie to wersja Hilink. Teraz pytanie czy ten modem z Play można przerobić na "zwykły" tą instrukcją z pierwszej strony?
Próbował ktoś?
Modem E3272s-153 (Megafon M100-4) z softem HiLink działa na routerze RT-AC56U, RT-AC68U, RT-N66U ale jest podwójny NAT przez co zdalne korzystanie z takich usług jak pyLoad czy webUI jest niemożliwe. Można to robić tylko w obszarze LAN. Ogranicza to mocno funkcjonalność samego routera. Rozwiązaniem jest wgranie softu bez HiLinka.
Wgrałem więc soft bez HiLinka i modem działa poprawnie w laptopie, natomiast nie działa w routerze....
Aby ruszył na routerze trzeba trochę pokombinować.
Po wrzuceniu softu bez HiLinka:
AT^SETPORT="FF;10,12" lub "FF;61,62" (jak zwraca inne wartości niż ww. podane)
AT^RESET
Potem modem do routera, ustawić standardowo operatora i parametry połączenia w odpowiednich zakładkach i to wszystko. Działa pięknie bez podwójnego NAT.
Ponowne wgranie softu kasuje wymuszone ustawienia pracy w trybie 4G i trzeba powtórzyć powyższe operacje.
Zauważyłem po dodatkowych testach kilka ciekawostek dotyczących współpracy tego modemu z routerem RT-AC56U:
1. Największą prędkość modem osiąga jak jest sam włożony do portu USB 3.0
2. Jeżeli w tym czasie do portu USB 2.0 mam podpięty dysk usb - prędkość spada o 1/4 w stosunku do pkt.1
3. Jeżeli dysk jest w USB 3.0 a modem w usb 2.0 - prędkość spada o 1/2 w stosunku do pkt.1
4. Jeżeli włączy się opcję "redukcja zakłóceń usb 3.0" - router w ogóle nie łączy się z modemem na żadnym gnieździe usb.
5. Generalnie modem w routerze osiąga mniejsze prędkości niż włożony do laptopa przy czym komputer i router stoją koło siebie, więc pole zasięgu GSM jest podobne.
To chyba ma związek z faktem, iż router może być niewydolny z podawaniem napięcia i przydałby się aktywny HUB
Poniżej przydatne komendy AT do tego routera, po rusku, ale można się domyślić:
A jak przerobić modem Huawai e3272 z Hilinkiem z Polsatu na wersje bez Hilinka i czy transfery bedą takie same na routerze czy inne ? Pozbędę się tym jednego NATu i może transfer plików przyspieszy na skype
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
onken pisze:A jak przerobić modem Huawai e3272 z Hilinkiem z Polsatu na wersje bez Hilinka i czy transfery bedą takie same na routerze czy inne ? Pozbędę się tym jednego NATu i może transfer plików przyspieszy na skype
Masz instrukcję na pierwszej stonie tego postu jak wgrać soft bez Hilinka.
Potem rób dalej według moich wskazówek.
Ps. tak skonfigurowany modem działa też z routerem TP-Link na LTE:
TL-MR3220 oryginalne oprogramowanie
Firmware Version: 3.15.2 Build 130423 Rel.61823n
Hardware Version: MR3220 v2 00000000
Modem nawet fajny i bardzo podobny do E3276 ale ja jednak wolę coś co jest oparte na Qualcommie
Taki jeden z forum polecił mi Sierra AirCard 320U i chyba się skuszę
1. Może ktoś podać linka do softu bez hi linka do E3272.
2. Jak wchodzi się do e3272 aby móc wydawać komendy o których pisze min SebZab
3. Może ktoś by ktoś to zebrał do kupy i opisał łopatologicznie tj: przejście z hi-linka na zwykły stan w końcu e3272 coraz popularniejsze a takie routery jak mr3220, mr 3420 to bestsellery w naszym kraju, a to wszystko razem normalnie nie bangla.
german pisze:nic nie robiłem ,wykasowałem sterownik ( ten pierwszy co się instaluję z instrukcji)
i ponownie rozpocząłem proces instalacji ( postepująć wg instrukcji od ee35487
Jak wykasowałeś ten sterownik? U mnie wyskakuje błąd 10 przy próbie instalacji czegokolwiek. Wcześniej, na modem z Play, chciałem zainstalować wersję z obsługą przez przeglądarkę. Wgrałem sterowniki z instrukcji, fw 21.470.05.00.00 i webui 13.100.10.00.03. Wgrało się bez problemów ale modem się już nie chciał zainstalować. No i nic nowego nie przyjmuje bo wywala właśnie błąd 10. Co zrobić?