Jaki typ anteny do B593s-22

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
simek1337
Początkujący użytkownik forum

Jaki typ anteny do B593s-22

Post autor: simek1337 »

Witam serdecznie, na wstępie chciałbym powiedzieć że jestem kompletnie zielony w tym temacie ale postaram się podać wszelkie szczegółowe informacje, które miejmy nadzieję naświetlą moją sytuacje.

Nadszedł czas abym zainteresował się trochę internetem u moich rodziców a kwestią priorytetową są oczywiście osiągi. Na chwilę obecną są one dość mierne:
Speedtest
Jeżeli chodzi o zasięg nie jest aż tak tragicznie bo 2 miejscami 3 kreski LTE także myślę, że antena się w moim przypadku sprawdzi.

Interesuje mnie tylko zasięg LTE ze względu na tą promocje od plusa "POWER LTE" która daje nielimitowany internet w tym własnie zasięgu.

Jeżeli chodzi o "teren" to nie jest on aż tak tragiczny, no trzeba będzie brać pod uwagę wysoki maszt żeby przebić się przez horyzont drzew.

No i tutaj dochodzimy do kulminacyjnego pytania, które słyszeliście już zapewne milion razy... Jaki typ anteny w moim przypadku się najlepiej sprawdzi bo trochę jest do wyboru na rynku a głupotą byłoby gdybym kupił coś "na ślepo".

Pozdrawiam
"zielony" Bartek
Edgar23
Użytkownik forum

Re: Jaki typ anteny do B593s-22

Post autor: Edgar23 »

Do Huawei b-593-22 to antena Dual LTE Sorensen będzie dobrym wyborem.Ma ground DC i nie musisz nic grzebać w ustawieniach routera bo router sam wykrywa tą antenę i przełącza na nią.Antena bardzo dobra i ma złącza pasujące bezpośrednio do routera i nie trzeba dokupować przejściówek.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Masz ok.1,5 km do BTS-a LTE 1800Mobylandu przy Piłsudskiego 248. Oprócz Sorensena sprawdzona antena http://www.cybertech.com.pl/p112,antena ... r-921.html Jeśli interesuje cię LTE bez limitu ale z jasno określonym regulaminem to możesz też skorzystać z Play.
simek1337
Początkujący użytkownik forum

Post autor: simek1337 »

Dziękuję za informacje. W kwestii internetu to już podpisali rodzicie umowę z Plusem, ewidentnie ten cały smartdom ich przekonał.

Czy ktoś może korzystał z usług tej że firmy http://www.qnet.com.pl/? Nie mam zbytnio kiedy w najbliższym czasie anteny zamontować stąd pytanie ;)

Oczywiście jak ktoś ma inne alternatywy do wyżej wymienionych 2 anten feel free to post.
Jak już załatwię sprawę to z chęcią podzielę się rezultatami.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ