Mam identyczny problem co użytkownik Grupens. Borykam się z nim od jakichś dwóch tygodni. Wszystko w kompie i na routerze wygląda że jest ok, lecz nie da się przeglądać neta po WiFi.
Zaczęło się od tego gdy zmieniłem karty sim w routerze. (Mam dwie i na jednej skończył się transfer) Robiłem już tak wcześniej i nie było zgrzytów. Tym razem wyskoczył dymek koło zegarka w win7 "Konflikt adresów ip" Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?
Teraz mam już odnowiony limit a prędkości jak po lejku.
Gdy podłączam router do kompa po kablu wszystko wraca do normy. Lecz WiFi np. ze smartphonem czy laptopem nie działa.
Zaktualizowałem w nim firmware i dalej nic. Resety, włączanie i wyłączanie nic nie dają.
Chociaż zdarzało się że pracował normalnie przez 5min a potem połączenie było ale dymek "brak dostępu do internetu" wyskakiwał.
Mam wrażenie że podzespół w routerze odpowiedzialny za komunikację po wifi uległ awarii i nie działa jak powinien. Ale autor tematu wysyłał go do serwisu i nie stwierdzili awarii. Może swojego też wyślę, bo zostało pół roku gwarancji.
Mam nadzieje że tego zbytnio nie zagmatwałem i że oświeci to kogoś w jakiejś poradzie.

Wszelkie propozycje mile widziane. Pozdrawiam!