Nadajniki mobyland a antena

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
divx00
Początkujący użytkownik forum

Nadajniki mobyland a antena

Post autor: divx00 »

Witam mam taki mały problem otóż to jest rozmieszczenie nadajników Mobylandu od mojego domu (czerwona kropka mój dom) nadajniki
Z okna na górze z telefonu sciąga mi LTE z tego dalszego nadajnika(to jest około 3 km w lini prostej bez znacznych przeszkód oprocz domów) z predkoscią niecałe 30mbit/s a z tego bliższego ma problem, poniewaz zaraz obok siebie mam lasek, który chyba robi zakłocenia.
Czy antena dualna pomoże polepszyc predkosc z tego dalszego nadajnika lub czy pomoże przebrnąć ten lasek ;p
Myślalem nad anteną cybertecha.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Nadajniki mobyland a antena

Post autor: matek451 »

BTS-y leżą na przeciwnych kierunkach, dzięki antenie kierunkowej DUAL LTE wymusisz połączenie z konkretnym. Jak to przełoży się na prędkości trudno powiedzieć.Poza tym musisz mieć modem/router LTE. Do telefonu anteny nie podłączysz.
divx00

Ja mam już jednego iPlusa i jestem zadowolony, dlatego też zamierzam zamienić neostrade na iPlusa bez limitu gdy u mnie neostrada max 20mbit/s i 1mbit/s
Zamierzam wziąć router Huawei 593
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Zanim zamienisz Neostradę poczytaj jak naprawdę wygląda no-limit na Power LTE Plusa http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=14191
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Ehhh , u mnie nadal wszystko ok :-) na pewno nie dotyczy to każdego użytkownika, a neostradzie powiedziałem dawno pa pa :-)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
divx00

http://www.plus.pl/dla-firm/internet-lte/

To popatrzcie na tą ostatnią oferte.
Z predkoscią max

[ Dodano: 2014-08-09, 21:27 ]
Nikt mi nie odpowiedział sensownie na moje pytanie.
Czy wraz z antena predkość się zwiekszy ?
Dodam, iż z telefonu mam 3 kreski LTE
bomber
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bomber »

No ale interesuje Cię prędkość max, czy też w godzinach szczytu? Bo ja mam na LTE w tych godzinach np. 8 Mb/s. Tak to działa z definicji. Pomińmy już tu problemy Plusa z chyba losowym włączaniem limitów. Zakładam, że się to naprawi z czasem.
Rezygnacja na rzecz sieci radiowej z kabla 20 Mb/s może świadczyć jedynie o braku zrozumienia zasad działania LTE i innych sieci radiowych. A jak nazwać wchodzenie w długoterminową umowę na usługi, których zasad działania się nie rozumie?
ODPOWIEDZ