Router Huawei E5372 i T-Mobile nie chcą współpracować
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router Huawei E5372 i T-Mobile nie chcą współpracować
Cześć,
Kupiłem router mobilny Huawei E5372 by służył jako mobilny punkt dostępu dla tabletu Wi-Fi. Współpraca jest beznadziejna. Obydwa urządzenia widzą się, ale nie mogą nawiązać współpraccy. Czasami udaje się że po kilkunastu minutach zaczyna jako-tako działać, ale niestety nie jest to reguła. Największa transmisja na routerze to HSDPA+
Co innego z kartą Plusa. Wszystko śmiga, transmisja LTE. Miodzio.
Co robić? Zależy mi na T-Mobile. Może karta zła (choć kupiona ostatnio z 500MB netu gratis)?
Co zrobić by to dobrze współpracowało?
Dziękuję z góry za pomoc,
sporysz
Kupiłem router mobilny Huawei E5372 by służył jako mobilny punkt dostępu dla tabletu Wi-Fi. Współpraca jest beznadziejna. Obydwa urządzenia widzą się, ale nie mogą nawiązać współpraccy. Czasami udaje się że po kilkunastu minutach zaczyna jako-tako działać, ale niestety nie jest to reguła. Największa transmisja na routerze to HSDPA+
Co innego z kartą Plusa. Wszystko śmiga, transmisja LTE. Miodzio.
Co robić? Zależy mi na T-Mobile. Może karta zła (choć kupiona ostatnio z 500MB netu gratis)?
Co zrobić by to dobrze współpracowało?
Dziękuję z góry za pomoc,
sporysz
- pikolo419
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Router Huawei E5372 i T-Mobile nie chcą współpracować
Jaki masz zasięg?
Może maszt w twojej okolicy jest przeciążony.
Może maszt w twojej okolicy jest przeciążony.
Huawei E5785lh-22c
-
Niee, to nie to. Przejechałem z tym modemem całą Polskę i LTE nie znalazł nigdzie...
Myślałem że to winka karty SIM. Wymieniłem na USIM i to samo...
Znalazłem w sieci podobny problem z bliżniaczym modelem HUAWEI na forum Orange:
http://www.orange.pl/fid,4002278347,id, ... hread.html.
Ręce opadają. Na razie czekam na odpowiedź z T-mobile i Huawei...
sporysz
Myślałem że to winka karty SIM. Wymieniłem na USIM i to samo...
Znalazłem w sieci podobny problem z bliżniaczym modelem HUAWEI na forum Orange:
http://www.orange.pl/fid,4002278347,id, ... hread.html.
Ręce opadają. Na razie czekam na odpowiedź z T-mobile i Huawei...
sporysz
-
- Stary wyga bezprzewodowy
T-mobile trzeba mieć minimum taryfę JUMP by można było używać LTEsporysz pisze:Cześć,
Nie wiem czy na kartę działa już ale w abo mi smiga

Cytat z taryfy jump karta
Kod: Zaznacz cały
2.21. Krajowa pakietowa transmisja danych z limitem transferu danych 50 MB, przyznanym na podstawie niniejszej Oferty jest realizowana
w technologii mobilnej 2G/3G. W przypadku udostępnienia przez Operatora technologii transmisji danych LTE Użytkownicy
korzystający z niniejszej Oferty będą nią objęci.
-
Mam taryfę Frii nabytą już po wejściu Jumpa. Obecnie wysłałem pytanie do Huawei i do BOA. Czekam na odpowiedź i nie tracę nadziei 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Taryfa Frii jest wcześniejsza taryfa i na nim LTE nie ma co własnie sprawdziłem bo takową posiadam, na odpowiedz z biura obsługi czeka się min 2-3dni
Gdyby było LTE, jakakolwiek wzmianka o nim była by w regulaminie, przedstawiciel t-mobile wypowiedział się w jakimś tam wątku na ich stronie i napisał, że LTE wejdzie do taryfy JUMP i w tej taryfie jest wzmianka o LTE w regulaminie.
Tak, żeby było śmieszniej mam nową taryfę na abonament i po 3 tygodniach od zakupu włączyli LTE ale nie mi
musiałem napisać o włączenie mimo, że taryfa ta sama. Tylko regulamin nowszy dodali w nim raptem 4 słowa LTE. Dostałem na maila link z regulaminem i telefonicznie potwierdziłem, że przeczytałem i zgadzam się :O Jakaś dzika akcja ale co tam działa ;p
Gdyby było LTE, jakakolwiek wzmianka o nim była by w regulaminie, przedstawiciel t-mobile wypowiedział się w jakimś tam wątku na ich stronie i napisał, że LTE wejdzie do taryfy JUMP i w tej taryfie jest wzmianka o LTE w regulaminie.
Tak, żeby było śmieszniej mam nową taryfę na abonament i po 3 tygodniach od zakupu włączyli LTE ale nie mi

-
Odpisali prosząc oczywiście o PUKi, rodowody itp. Wysłałem w niedzielę i nadal czekam,
Co gorsza ja nie tylko nie mam LTE, ale także po 3G strasznie słabo chodzi...
Nic czekam na odpowiedź. Mam nadzieję że nie zadzwonią
.
Ciekawie z tym LTE i jego brakiem sytuacja wygląda. Na razie w moim prywatnym rankingu t-mobile konkuruje z Plusem o miano najdziwniejszego telekomu w RP.
Przy okazji: jeśli ktoś ma mobilny router Huawei w T-mobile to czy mógłby mi pokazać ( opisowo lub screenami) jak o ma poustawiane, czy jakieś porty przkierowane itp.? Jeśli oczywiście tej osobie działa
Co gorsza ja nie tylko nie mam LTE, ale także po 3G strasznie słabo chodzi...
Nic czekam na odpowiedź. Mam nadzieję że nie zadzwonią

Ciekawie z tym LTE i jego brakiem sytuacja wygląda. Na razie w moim prywatnym rankingu t-mobile konkuruje z Plusem o miano najdziwniejszego telekomu w RP.
Przy okazji: jeśli ktoś ma mobilny router Huawei w T-mobile to czy mógłby mi pokazać ( opisowo lub screenami) jak o ma poustawiane, czy jakieś porty przkierowane itp.? Jeśli oczywiście tej osobie działa