antena zewnętrzna do Huawei B593s LTE

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tracz11
Użytkownik forum

antena zewnętrzna do Huawei B593s LTE

Post autor: tracz11 »

Witam wszystkich. jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałość :) niedawno zostałem posiadaczem mobilnego internetu w plusie (do tej pory miałem neta neti na kablu Tp) i teraz chciałbym poprawić zasieg. ponieważ mam kiepski. Router kiedy stoi w domu na parapecie osiaga około 1mb/s przy pobieraniu. kiedy wystawie go na parapet za okno prędkosc pobierania waha sie od 2.5mb do 4mb/s . jaka antena była by najlepsza dla mnie ? cenowo moge na nia wydać około 250 zł max mieszkam 3km od Budziszewic woj. łódzkie. na LTE raczej nie mam co liczyć ale wiadomo im większa prędkość tym lepiej :) wiec prosze o pomoc . i z góry dziekuje :)
Czeczar
Początkujący użytkownik forum

Re: antena zewnętrzna do Huawei B593s LTE

Post autor: Czeczar »

Antena dual od Cybertecha dobrze zamontowana na budynku i mysle ze mozesz liczyc na lte. Warto upewnic sie czy bedziesz mial zasieg lte zanim kupisz antene ponieważ anteny dedykowane do lte slabo wspieraja inne technologie, ewentualnie antena na kilka częstotliwości mniejszy zysk ale swoboda przy wybieraniu typu połączenia
Edgar23
Użytkownik forum

Post autor: Edgar23 »

Antena Sorensen LTE jest wprawdzie dedykowana do LTE 1800 MHz ale dobrze radzi sobie z HSPA+ na częstotliwości 2100 MHz.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Zakup anteny DUAL LTE na 1800MHz bezsensowny. Najbliższe BTS-y LTE 1800 Mobylandu w Koluszkach, Tomaszowie.Około 10-5 km od ciebie.Korzystasz z BTS-a UMTS900Aero2 w Ujeździe. Polecany zakup anteny ATK-10/900 lub ATK-20. Np. http://www.cybertech.com.pl/k8,anteny-l ... 00mhz.html , do tego konektor http://www.cybertech.com.pl/p120,konekt ... 3-lte.html
ODPOWIEDZ