Co myślicie o radiówce ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
divx00
Początkujący użytkownik forum

Co myślicie o radiówce ?

Post autor: divx00 »

Witam, zastanawiam się nad internetem radiowym, który jest w mojej okolicy w standardzie 6ghz.. Radiówka
Aktualnie posiadam netię 6mb/s, a możliwość u mnie to max 10 mbit/s, a radiówka oferuje 80mbit/s w nocy 40 mbit/s w dzień
Więc mam pytanie czy jakoś takiego internetu jest wysoka (czy bede mial niskie pingi) ?
Czy sami na własnej skorze polecacie to ?
I czy jakies uwagi

Tu macie mapke zasiegu i moją lokalizacje

Obrazek
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Co myślicie o radiówce ?

Post autor: robertnik »

Firmy nie znam, ale z ISP bywa różnie. Kluczem jest test i krótka umowa, ba z dnia na dzień wszystko może się pozmieniać...
Jeśli grasz to raczej zatęsknisz za kablem.
divx00

No własnie mi chodzi o niskie i stabilne pingi, bo w Netii czesto wieczorami jest masakrycznie skaczący ping.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

divx00, a nie masz z kim pogadać, kto już korzysta z tego ISP? Tak na prawdę póki się nie sprawdzi to nic nie wymyślimy.
Na oko wygląda rozsądnie, ale wiadomo, na oko to można umrzeć.
divx00

Ktoś tam pisał, że chodzi wzorowo, ale ja własnie chce się upewnić, że tam gdzie mieszkam (czyli daleko od nadajników), bo na skraju zasięgów, bede miał dobre pingi i czy bedzie stałe łącze ?
grzes831

Post autor: grzes831 »

Witam mam pytanie dotyczące Internetu Radiowego a dokładnie chodzi o to czy warto taki 7 Mb/s w technologi 5 GHz za 60 złoty a mam do wyboru Neostradę do 10 Mb/s lub Dropss za 59 złoty do 10 Mb/s ale u mnie internet chodzi z prędkością 3.77 Mb/s na BSA co wybrać?
Grzegorz
ODPOWIEDZ