Niski transfer przez wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Niski transfer przez wifi
Witam. Mam następujący problem. Mam jeden komputer który podłączony jest do internetu normalnie kablem i test szybkości internetu pokazuje w nim ~95mb/9mb. Niestety kupiłem parę dni temu laptopa z kartą sieciową Qualcomm Atheros AR9485WB-EG i gdy łączę się z internetem za pomocą Wifi transfer znacznie spada i jest w granicach ~3,5mb/9mb. Dla testu sprawdziłem również prędkość internetu na telefonu (też podłączony na awifi) i wyniósł on 17mb/9mb czyli zgaduję, że problem leży po stronie laptopa. Jakiś czas temu miałem okazję podłączyć się innym laptopem do tej samej sieci przez wifi i jak dobrzę pamiętam nie było żadnego problemu z transferem i wszystko chodziło tak jak trzeba. Zaktualizowałem sterowniki do karty sieciowej jednak to nic nie pomogło. Nie mam pojęcia co mogę więcej zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić ? Jeżeli potrzebujecie więcej danych to piszcie(nie za bardzo znam się na komputerach więc nie wiem co jest istotne). Z góry dzięki
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Niski transfer przez wifi
Nie ma takich jednostek.Interido pisze:95mb/9mb.
Jakim?Interido pisze:prędkość internetu na telefonu (
Podaj parametry jego karty WiFi.Interido pisze:miałem okazję podłączyć się innym laptopem
Podaj łaskawie jaki masz router (AP).Interido pisze:Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić ?
Nie pomagam na PW!