[NEWS] Nowa odsłona promocji Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
[NEWS] Nowa odsłona promocji Orange
Po batonikach Lion przyszła pora na chipsy Lays http://gsmonline.pl/newsy/orange-pakiet ... zkach-lays Smacznego 

- DiilGang
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: [NEWS] Nowa odsłona promocji Orange
Aż przypadkiem mam paczkę Lays z kodem Orange
. Sprawdzę na nieużywanej karcie jak będzie sprawował się internet. Oby to działało lepiej niż 3GB za 3 zł zimą .

Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
DiilGang, sprawdź czy na Free na kartę daje 5 GB. 

-
- Stały użytkownik forum
Najpierw trzeba chyba wysłać kod na innej taryfie a później zmienić taryfę na Free. Tak?ja.michal pisze:DiilGang, sprawdź czy na Free na kartę daje 5 GB.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z batoników wysyłałem mając już taryfę Free.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja dziś włączyłem pakiet 6GB za 6zł i działa znacznie lepiej niż jakiś czas temu, nie rozłącza i nie widzę strat pakietów. Prędkość 5x wolniejsza niż w abonamencie lub t-mobile z tego samego nadajnika. Przynajmniej działa stabilnieDiilGang pisze: Oby to działało lepiej niż 3GB za 3 zł zimą .
Widać, że grzebali w sieci bo ilość przeskoków zmalała i to znacznie. Co prawda zapłon techników trwał rok, lecz udało im się naprawić część niedoskonałości kolegów w orange

Edycja- System billingowy jest na najwyższym poziomie europejskim, baa Światowym...
Wskażnik orange > pozostało 5814,36 MB
Faktyczne zużycie danych wedle moich narzedzi pomiarowych routera z dd-wrt 3,5GB

dziś od 00:01 a mamy 14:43
Incoming (MBytes)1260
Outgoing (MBytes)119
- kill649
- Stały użytkownik forum
Jak widać Orange promuje zdrowe odżywianie :-)
A tak przy okazji się zapytam, dalej prepaid działa gorzej od abo?
A tak przy okazji się zapytam, dalej prepaid działa gorzej od abo?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Ja mogę powiedzieć na przykładzie promocji 6GB za 6zł, że internet na pre-paidzie działa o wiele lepiej, niż choćby rok temu, w odniesieniu do abonamentu. Wówczas połączenia często były zrywane, transfer siadał w miejscu w godzinach szczytu, podczas gdy na karcie post-paid wszystko śmigało bez problemu.
W tym roku takich różnic nie zauważyłem, może jakieś kosmetyczne, ale trudno to dokładnie sprawdzić.
W tym roku takich różnic nie zauważyłem, może jakieś kosmetyczne, ale trudno to dokładnie sprawdzić.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- Mistrz bezprzewodowy
Kod: Zaznacz cały
UWAGA:
zmieniła się forma aktywacji kuponów. Aby otrzymać internet 5gb z jednego kodu należy wykonać następującą procedurę:
1. Bezpłatnie zmieniamy taryfę na Nowe Orange Go One (np. krótkim kodem *101*10# i potwierdzić zieloną słuchawką )
2. Wysyłamy kod z paczki Lay’s na 80409. Na konto danych otrzymujemy 500 PLN. Możemy wysłać dowolną ilość kodów pod rząd.
3. Bezpłatnie zmieniamy taryfę na Orange Free na Kartę lub SMART (np. krótkim kodem *101*40# i potwierdzić zieloną słuchawką ).
Dzięki aktywacji kodu w wyżej wymieniony sposób otrzymujemy:
5 GB transferu w taryfach Orange Free lub Smart
100 MB transferu w Orange Go oraz Orange One
Transfer jest ważny do końca następnego dnia, to znaczy że przy aktywacji o godzinie 00:01 środki są ważne prawie 48 godzin.
Kod można wykorzystać do 30.11.2014 r.
Otrzymany kod należy wysłać sms-em pod nr 80409.
Aby otrzymać 5gb internetu należy pamiętać o wykonaniu procedury opisanej wyżej.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
i to w każdej paczce jest ten kod ?
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Tylko w tych oznaczonych "Darmowy internet 24h" (małe pomarańczowe litery na czarnym tle).jonowaty pisze:i to w każdej paczce jest ten kod ?
W Lidl'u widziałem opakowania za 3,95 i w dodatku tylko takie smaki których nie zjadłbym nawet za darmo.
Na allegro można o wiele taniej kupić sam kod

-
- Stały użytkownik forum
Nowa edycja starej promocji z batonami Lion.
http://media2.pl/telekomunikacja/127323 ... -Lion.html
Ciekawe czy zadziałają stare sztuczki ?
http://media2.pl/telekomunikacja/127323 ... -Lion.html
Ciekawe czy zadziałają stare sztuczki ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
To powinno być napisane jako nowy news.
Odkopywanie starej promocji i mieszanie jej z nową spowodowało, że niepotrzebnie czytałem pierwszą stronę z nieaktualnymi informacjami.
Podana strona (media2) wprowadza czytelników w błąd twierdząc, że otrzymujemy darmowy internet przez 24 godziny.
Według regulaminu http://www.lion.pl/regulamin.pdf otrzymujemy do dyspozycji 100MB ważne max. 24 godziny.
W czasach gdy dostajemy 10 GB za 10 zł, lub 6GB za 6 zł to ta powyższa promocja jest słaba, chyba że ktoś lubi ten rodzaj słodyczy.
Ja wolę czekoladę z zawartością minimum 50% kakao.
Odkopywanie starej promocji i mieszanie jej z nową spowodowało, że niepotrzebnie czytałem pierwszą stronę z nieaktualnymi informacjami.
Podana strona (media2) wprowadza czytelników w błąd twierdząc, że otrzymujemy darmowy internet przez 24 godziny.
Według regulaminu http://www.lion.pl/regulamin.pdf otrzymujemy do dyspozycji 100MB ważne max. 24 godziny.
W czasach gdy dostajemy 10 GB za 10 zł, lub 6GB za 6 zł to ta powyższa promocja jest słaba, chyba że ktoś lubi ten rodzaj słodyczy.
Ja wolę czekoladę z zawartością minimum 50% kakao.