Cyfrowy Polsat LTE a granie online na PS4

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rafal11111
Początkujący użytkownik forum

Cyfrowy Polsat LTE a granie online na PS4

Post autor: Rafal11111 »

Witam.
Na początku chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik forum.
Posiadam internet LTE z cyfrowego polsatu i mam problem z łączeniem się online na konsoli. Z tego co się dowiedziałem potrzebne są odblokowane porty i tu się rodzi moje pytanie. Czy wystarczy odblokować porty na routerze mobilnym czy po prostu polsat blokuje porty? Próbowałem dwa dni odblokować porty na routerze i nie osiągnąłem żadnych efektów. Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: Cyfrowy Polsat LTE a granie online na PS4

Post autor: onken »

Polsat, Plus na LTE blokują porty, nic z tym nie zrobisz. Jesteś za ich NATem i tyle. Jakimś rozwiązaniem może być vpn

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Rafal11111

Jeśli dobrze rozumiem to mam prywatne IP. Można je zmienić na publiczne? Znaczy się czy jest taka opcja do wykupienia w polsacie? Może się orientujesz? No i jeszcze czy można coś załatwić w biurze obsługi czy też nic z tego sobie nie obiecywać? A o co chodzi z VPN?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Nie ma szansy na publiczne IP, może kiedyś.... VPN czyli po krótce, możliwość szyfrowanego połączenia, tunelu, między Tobą a jakimś serwerem VPN który daje możliwość odblokowanych portów

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Rafal11111

Czyli jednym słowem jestem w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>. Mógłbyś może mnie poinstruować jak zrobić takie połączenie czy nie da rady? Dzięki serdecznie za szybką odpowiedź.
Gadol

Post autor: Gadol »

Polecam serwis vpnonline. Korzystam z ich usług do odblokowania portów by móc postawić serwer na pc.

By to zrobić potrzeba albo routera z wyższej półki, który zestawi połączenie 3g/4g+vpn lub dwóch routerów budżetowych połączonych szeregowo.

Do vpn jako drugi router nie musi być router 3g starczy dsl z gniazdem wan z możliwością odblokowywania portów - wydatek kilkadziesiąt złociszy.

Do odblokowania portów musisz mieć jeszcze przydzielony przez administratora usługi statyczny adres ip.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Rafal11111 pisze:Jeśli dobrze rozumiem to mam prywatne IP
Nie, masz publiczne IP z zablokowanym dostępem z zewnątrz a to co innego niż prywatne IP.
Nie pomagam na PW!
Zgrywus
Stały użytkownik forum

Post autor: Zgrywus »

W play i w erze tez są takie cyrki na lte? Niedługo mi się umowa kończy i nie wiem czy przedłużać ten przerywający syf w erze czy wziąć bez limitu w play...
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: robertnik »

W Play możesz kupić internet z konsolą. Pewności nie mam, ale zakładam że ten komplet po prostu działa.
ODPOWIEDZ