Jaki modem LTE do internetu Ornage polecicie?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
proteka
Stały użytkownik forum

Jaki modem LTE do internetu Ornage polecicie?

Post autor: proteka »

Ostatnio zepsuł się mój modem, korzystam z rezerwowego. A jestem w zasięgu LTE Orange i mam u nich abonament. Jaki modem dobry i w rozsądnej cenie polecicie? Bo na stronach Orange polecają modem Huawei e3276s-151. Patrzyłem na allegro i tam są modemy Huawei e3276 ale bez tej końcówki w oznaczeniu, czy to ma jakieś znaczenie? A jaki modem mi polecicie i może coś doradzicie? Chciałbym kupić modem na allegro :)
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Jaki modem LTE do internetu Ornage polecicie?

Post autor: robertnik »

Tu masz E3272 nowy w przyzwoitej cenie.
proteka
Stały użytkownik forum

Dzięki za ofertę z Play, ale pozostanę wierny Orange z pewnych powodów. Po prostu dużą część roku jestem w rejonie gdzie Orange ma dobry zasięg. Dlatego chciałbym kupić sam modem LTE i korzystać w Orange. Może jeszcze ktoś coś podpowie :)
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Masz kupić ten modem w ofercie Play na kartę za199 zł a nie zmieniać operatora.
proteka
Stały użytkownik forum

Dzięki za informację, niedokładnie się wczytałem w ta ofertę, fajna oferta, dzięki. Może ktoś jeszcze coś podpowie :)
proteka
Stały użytkownik forum

Cześć, może ktoś poleci jeszcze jakiś modem LTE do Orange? Bo byłem dzisiaj w salonie Play i niestety nie było tego modemu Huawei e3272 za 199 złotych w ofercie na kartę. I pani w salonie powiedziała, że raczej nie ma szans to dostać bo nawet w hurtowni nie mają. Może polecicie jeszcze jakiś modem?
matek451
Guru bezprzewodowy

Pani w salonie nie chciało się ruszyć ...y. Wygadywała bzdury o jakiś hurtowniach i tyle. Od ręki masz http://www.play.pl/oferta/play-internet ... lte-modem/ Zatrudnianie takich ludzi w salonach to pomyłka.
proteka
Stały użytkownik forum

Wiem, że na stronie internetowej ten modem jest, tego nikt nie zaprzecza, tylko że brakło w punktach Play i w hurtowni, to że jest strona internetowa nie znaczy że jest w punktach Play :), ale popytam w innych punktach Play :), dzięki za radę
matek451
Guru bezprzewodowy

Jest w sklepie internetowym to zamawiasz i za kilka dni masz. Szkoda czasu i kasy na wycieczki po salonach. Panienka jak byłaby rozgarnięta to sama by ci poleciła i sprawdziła czy jest w sklepie internetowym. Ewentualnie sama podzwoniła po salonach i popytała. Ostatnio musiałem wymienić zepsuty dekoder do multiroomu nc+. W jednym punkcie nie mieli ale bystra panienka sprawdziła w innym punkcie i tam mnie odesłała. I tak powinna wyglądać obsługa. Ale o czym ja marzę.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

matek451 pisze:W jednym punkcie nie mieli ale bystra panienka sprawdziła w innym punkcie i tam mnie odesłała. I tak powinna wyglądać obsługa. Ale o czym ja marzę.
A może oba punkty należały do tego samego właściciela?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

proteka pisze:Może polecicie jeszcze jakiś modem?
A może tak Sierra 320U http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=41190 w promocyjnej cenie :cwaniak:
proteka
Stały użytkownik forum

Dzięki za wszystkie rady, ale właśnie za Waszą sugestią zamówiłem w sklepie internetowym Play. Dziękuję za pomoc, sprawa się rozwiązała.
proteka
Stały użytkownik forum

Chciałbym poinformować, że wczoraj kurier przywiózł mi modem Huawei e3272 z Play, kupiłem za waszą radą i śmiga mi pięknie, choć jego możliwości LTE sprawdzę dopiero za 3 tygodnie, bo teraz jestem poza zasięgiem LTE. Dziękuję za dobrą radę :)
ODPOWIEDZ