Router Tp-Link tl-wr740n Netia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router Tp-Link tl-wr740n Netia
Witam,
jestem raczej laikiem pomimo tego, że kilka razy routery udało mi się konfigurować ale tym razem brakuje mi już cierpliwości.
Mam problem ze skonfigurowaniem tego routera Tp-Link tl-wr740n na kablu Netii. Ten Internet funkcjonował już swobodnie na routerze Pentagram i AirForce (każdorazowo był problem z konfigurajcą ale ostatecznie się udawało).
Podłączam kabel WAN (bezpośrednio od gniazdka telefonicznego) dokładnie tak jak przy okazji poprzednich routerów i nie działa zarówno po zrobieniu Quick Setup i próbie samodzielnej konfiguracji w panelu.
Mam pytanie czy Internet z Netii ma prawo funkcjonować na tym routerze?
Będę bardzo wdzięczny za udzielenie pomocy jeżeli ktoś miał doświadczenia z tym routerem.
jestem raczej laikiem pomimo tego, że kilka razy routery udało mi się konfigurować ale tym razem brakuje mi już cierpliwości.
Mam problem ze skonfigurowaniem tego routera Tp-Link tl-wr740n na kablu Netii. Ten Internet funkcjonował już swobodnie na routerze Pentagram i AirForce (każdorazowo był problem z konfigurajcą ale ostatecznie się udawało).
Podłączam kabel WAN (bezpośrednio od gniazdka telefonicznego) dokładnie tak jak przy okazji poprzednich routerów i nie działa zarówno po zrobieniu Quick Setup i próbie samodzielnej konfiguracji w panelu.
Mam pytanie czy Internet z Netii ma prawo funkcjonować na tym routerze?
Będę bardzo wdzięczny za udzielenie pomocy jeżeli ktoś miał doświadczenia z tym routerem.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router Tp-Link tl-wr740n Netia
Potrzebujesz jeszcze modemu ADSL.OfcaJose pisze:Mam pytanie czy Internet z Netii ma prawo funkcjonować na tym routerze?
-
Wynika zatem z tego, że się sfrajerzyłem że kupiłem router bez ADSL?
Przykro mi to słyszeć. Innej opcji nie ma i nie da się tego w żaden sposób obejść? Czyli poprzednie routery musiały mieć ADSL wbudowany?
Przykro mi to słyszeć. Innej opcji nie ma i nie da się tego w żaden sposób obejść? Czyli poprzednie routery musiały mieć ADSL wbudowany?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie. Po prostu brakuje fizycznie kawałka elektroniki.OfcaJose pisze:Innej opcji nie ma i nie da się tego w żaden sposób obejść?
Zapewne tak. Pomogłyby konkretne oznaczenia modeli.OfcaJose pisze:Czyli poprzednie routery musiały mieć ADSL wbudowany?
-
Czy mogę zatem liczyć na polecenie jakiegoś niedrogiego routera z wbudowanym modemem adsl? Do najzwyczajniejszego użytku domowego.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
OfcaJose, a co było złego w poprzednich routerach, że zmieniasz?
-
Wszystko było w jak najlepszym porządku. Router pentagram musiałem oddać ponieważ był pożyczony a airforce niestety dokonał swojego żywota bo nie był pierwszej świeżości.
Moja żona zakupiła już jakiegoś cerberusa (to też zdaję się firma Pentagram) z wbudowanym modemem więc może uda mi przebrnąć proces konfiguracji.
Moja żona zakupiła już jakiegoś cerberusa (to też zdaję się firma Pentagram) z wbudowanym modemem więc może uda mi przebrnąć proces konfiguracji.