Internet radiowy problem z routerem.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
7uras
Początkujący użytkownik forum

Internet radiowy problem z routerem.

Post autor: 7uras »

Witam, posiadam internet radiowy, kupiłem nowy router (tp link tl wr740n) i problem wygląda następująco. Internet działał po kablu na komputerze a nie działa przez wifi, siec znajduje a jak się z nią połaczem to działająły wszystkie urządzenia wifi a nie działał po kablu.
Druga sprawa ip komputera po sprawdzeniu poprzez "ipconfig" to: 192.168.10.1, gdy wpisuje te dane w przeglądarce to otwiera się strona mikrotik routeros... próbowałem restartowac router jak i zmieniać ip w komputerze. Po zmianie ip dało się zalogować do routera przez to domyślne ip, probowalem go konfigurować ale wtedy internet na komputerze był i co chwile znikał a wifi znajdywało ale jak się połączyło to np. na telefonie był pełny sygnał ale internet nie działał.
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Re: Internet radiowy problem z routerem.

Post autor: adziu82 »

7uras pisze:wifi znajdywało ale jak się połączyło to np. na telefonie był pełny sygnał ale internet nie działał.
Dlatego, że miałeś połączenie tylko z routerem.
Nie masz skonfigurowanej sieci jeszcze, tym bardziej, że rest zrobiłeś. Nie będę się wypowiadał aż za bardzo, bo są osoby tutaj które znają się naprawdę dobrze na tym, ale jak nie podadzą Tobie konfiguracji ( chodzi mi o dostawcę ) to nic nie zrobisz. Albo musi przyjechać do Ciebie technik.
Sam tak miałem kilka razy, raz podali mi konfigurację, ale kilka razy przyjeżdżali, nie chcieli podać mi konfiguracji.
ODPOWIEDZ