Żeby nie było za dobrze to mój modem Merlin xu870 blokuje się przy odebraniu wiadomości tekstowej. Początkowo wystarczyło przełożyć kartę sim do telefonu skasować wiadomość i znów bez problemów łączyć się z internetem. Jednak ostatnio po przełożeniu do telefonu żadnych wiadomości nie znalazłem. Jednak jestem pewien, że to one bo po kombinowaniu z poleceniami AT+CMGD=1 itp. udało mi się co nieco uruchomić połączenie jednak z otwieraniem stron było już kiepsko.
Łączę się jak większość z Was radzi przez połączenie dial-up. Proszę powiedzcie co zrobić by móc odczytywać i kasować te sms-y. Dodam, że mój system to Vista - więc jako tako terminal odpada (próbowałem instalować i korzystać z hyperterminala jednak ciągle pojawiały się błędy), a usługa to iPLUS. Czy jest jakieś oprogramowanie które nie instaluje całej chmary sterowników pod różne modemy i innego syfu? Skoro mam zanieczyścić nową vistę to który program będzie do zarządzania wiadomościami najlepszy - Mobilink, iPlus Manager, czy jeszcze inny?
Z góry dziękuje za cierpliwość.
Syndrom blokujacych SMS-ów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum