Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
...z tego co wiem to opera z akceleratorem.
Sama przegladarka jest darmowa , natomiast za akcelerator trzeba zaplacic ok.15euro/rok. Można na krótszy okres testowy ...wtedy taniej...
Ja uzywam FireFoxa i jestem zadowolony. Wylaczylem tylko grafiki... i mykam na mojej SimData (+gsm) z calkiem przyzwoita predkoscia jak na gprs. Obrazki wolniej, ale laduja sie po okolo minucie
Witam
CZytam o Opera Firefox i FLOCK. Nie wiem na co się zdecydować (mam laptopa przestarzalego) .
Mam miec erainternet pakiet 5MB przesylania\odbierania danych miesiecznie za 24zł.
No wlasnie czy 5mb to duzo czy malo? CZy wystarczy mi do moich potrzeb?
Chodzi mi tylko i wylacznie o przeglądanie kilku stron www, logowanie na konta , zadne sciaganie plikow ok 1h dziennie (keiedy jestem w trasie a potrzebuje logowac sie na swoje konta,forum lub poczte) - ile to zzera kb dziennie mniej wiecej - obliczylbym sobie miesieczny transfer danych..
Nie mam pojęcia ile kb zabierze przykladowo przegladniecie jednej strony www?
i co z przeglądarką IE odpada? Jaka jest najlepsza przegladarka , i jak powylaczac obrazki , gify itp bo to mi nie jest potrzebne a chyba zzera dodatkowe kb?
Rooney, w Simdata masz za 24 zł. 80 MB!!! wszystkie te promocje w tych sieciach to porazka, a internet wciaga takze te 5 MB wyczaskasz w 3 dni przy przeglądaniu samej poczty. Ja osobiscie korzystam z SimDaty i Opera Firefox
wyłączam nieraz obrazki jak potrzebuje ale nie raz nie mozna totak jak bys byl niewidomym
oto moj Raport 7 dni 27 MB koszt niecałe 10 zł!!!!!!!!!
MagiTime Report
Report of Records (12-sty-06 to 19-sty-06)
Connection IP Address Speed (KB) Access Sent (KB) Receive (KB)
*******************************************************************************************************
styczeñ-2006
12-01-2006
Iplus 172.16.10.105 112,5 00:08:19 76 815
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Day Total 00:08:19 76 815
Nie rozumiem nawet jesli placisz 10 zl na tydzien to masz 40 zl na miesiec, kupisz iPlusa na abonament za 60 zl i masz dostep 24/h to chyba lepsze rozwiazanie, no chyba ze z netu korzystasz sporadycznie wtedy simdata faktycznie lepsza Pozdrawiam
W wakacje jak byłem poza domem, a miałem włączony pakiet 90 MB GPRS za 6 zł w Plusie to wyłączyłem sobie wyświetlanie obrazków i było spoko... :-) Szkoda, że już nie ma tych pakietów.
Teraz rezerwowo mam Simdate. Ale i tak 6230i w serwisie. Może coś zrobią i nie będzie rozłączać połączeń przez BT.
Witam.
Korzystam z simdata i też muszę się liczyć z ilością danych, jednak 5mB to jest tylko ok. godziny przeglądania stron, ew. zciągnięcie jakiegoś draiverka.
Korzystam z Firefoxa z włączoną grafiką, a do zliczania ilości danych używam DUmeter.
5mB-co to za usługa?