CZy jest ktoś na bieżąco w salonowej ofercie orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
CZy jest ktoś na bieżąco w salonowej ofercie orange
Tak się zastanawiam, zamiast kombinować z prepaidami, kupować router za 600zł
Może się przełamać i kupić abonament . U mnie najlepszy sygnał ma orange, podobno nawet lte
Na lumi 925 pokazuje L i pełny zasięg, chociaż karta orange włożona do modemu lte zte mf 823, podobnie full zasięg lte - a na testerze max download 20-30. Nawet przy takich parametrach działa stabilnie, być może do lte potrzebna jest extra karta sim?
Jest ktoś zorientowany w SALONOWEJ ofercie orange, nie chcę w internecie
Jakie routery dają (rozdział na stacjonarne i laptop)
Czy lepiej wziąć niższy abonament, nie 35G tylko 30 za ok 59zł i szczęśliwe godziny do 12
Jakie są wasze doświadczenia z abonamentem w orange, jak wygląda potem wypowiedzenie na koniec, jakieś problemy?
Jaką ofertę najlepiej wybrać
Może się przełamać i kupić abonament . U mnie najlepszy sygnał ma orange, podobno nawet lte
Na lumi 925 pokazuje L i pełny zasięg, chociaż karta orange włożona do modemu lte zte mf 823, podobnie full zasięg lte - a na testerze max download 20-30. Nawet przy takich parametrach działa stabilnie, być może do lte potrzebna jest extra karta sim?
Jest ktoś zorientowany w SALONOWEJ ofercie orange, nie chcę w internecie
Jakie routery dają (rozdział na stacjonarne i laptop)
Czy lepiej wziąć niższy abonament, nie 35G tylko 30 za ok 59zł i szczęśliwe godziny do 12
Jakie są wasze doświadczenia z abonamentem w orange, jak wygląda potem wypowiedzenie na koniec, jakieś problemy?
Jaką ofertę najlepiej wybrać
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: CZy jest ktoś na bieżąco w salonowej ofercie orange
Mb/s? Jeżeli tak to normalne prędkości LTE w Orange. Technologicznie i tak jest do 75 Mb/s dzielone na T-Mobile i Orange. Realnie jest właśnie tak jak to napisałeś. Podobne prędkości będziesz miał na HSPA+ DC w Orange.mobilnyjan pisze:a na testerze max download 20-30
W salonach Orange sprzęt na ogół jest droższy np. swego czasu chciałem wziąć B359s-22 i w internecie był za bodajże 49 zł, a w salonie, przy tej samej umowie, za 249 zł.
Sam bym celowałem w inne rozwiązanie - modem kupić samemu, a umowę wziąć w opcji bez sprzętu. W salonach powinna być umowa na 24 miesiące z rabatem 50% na abonament i umowa na 18 miesięcy z 2x więcej GB. Nie będzie raczej umów na 12 miesięcy. Oczywiście nie będzie bonusów w postaci Szczęśliwych Godzin 0:00-8:00 gratis. Dokupić je zawsze można.
Z rozwiązaniem nie ma problemu. W salonie mówisz, że chcesz wypowiedzieć umowę, jakąś ofertę ci przedstawią, jeśli się nie zgadzasz dzwonią do DUK po kod rezygnacji i przy okazji dają cię do słuchawki i oni ci coś tam proponują, jeżeli się nie zgodzisz to w salonie gość dostaje kod i podpisujesz rezygnację. Tyle.
Jaką ofertę wybrać musisz sam sobie policzyć i się zastanowić co ci potrzeba.

[ Dodano: 2014-09-26, 13:38 ]
mobilnyjan, nie chcę ci burzyć koncepcji z Orange, ale jest pozostaje ci opcja T-Mobile. Zasięg będzie tożsamy. Celowałbym jednak u nich w opcje bez sprzętu bo mają kiepską ofertę sprzętu generalnie. Minus T-Mobile to noc bez limitu jedynie od 0:00-9:00 płatna 9,08 zł miesięcznie.
-
jeżeli bym się decydował na ofertę z routerem w orange, czy jest jakiś ich model godny polecenia
-
- Guru bezprzewodowy
Testowałeś inne sieci? Jeśli jesteś z Imielina to powinieneś mieć zasięg LTE wszystkich operatorów. W Orange ze sprzętu jedyny sensowny dla ciebie to B-593s-22. W niższych abonamentach bardzo drogi i zakup nieopłacalny. Obecnie w sklepie internetowym go brak podobnie jak innego z LTE, mobilnego AirBox. Brak nawet modemu E-3276 z LTE. Nie mają nic co obsługuje LTE. Dno i metr mułu. Co ty tak się uparłeś na to Orange? słaba oferta z drogim sprzętem. Wolne LTE. Masz no-limit w Play na 3G i LTE a pakujesz się na siłę w Orange.Bierz ich ofertę bez sprzętu a B-593s-22 kup sam.
-
Faktycznie T mobile działa dobrze, tyle że na modemie zte mf823 ORANGE full LTE parametry ok 20/3-4
Tmobile lte zero zasięgu WCDMA 100% parametry tak samo jak orange lte a nawet lepiej 25/4,5
W takim razie co wybrać na 12 miesięcy max potrzebuje min 30,35 gigam miesięcznie
Jest coś takiego, router obsługujący drukarkę po usb, z dowolnego komputera nawet po wifi
Tmobile lte zero zasięgu WCDMA 100% parametry tak samo jak orange lte a nawet lepiej 25/4,5
W takim razie co wybrać na 12 miesięcy max potrzebuje min 30,35 gigam miesięcznie
Jest coś takiego, router obsługujący drukarkę po usb, z dowolnego komputera nawet po wifi