Router na kilkanaście komputerów (do domu)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router na kilkanaście komputerów (do domu)
Witam serdecznie,
poszukuję routera ADSL do domu który będzie w stanie obsłużyć bez problemu na raz kilkanaście (między 12 a 14) komputerów przez wifi. Internet to neostrada 10Mb/s.
Nie wiem czy zawarłem odpowiednie informacje, w razie czego dostarczę ich więcej.
Nie podaję kwoty, bo nie wiem ile na taką zabawę trzeba wydać.
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
poszukuję routera ADSL do domu który będzie w stanie obsłużyć bez problemu na raz kilkanaście (między 12 a 14) komputerów przez wifi. Internet to neostrada 10Mb/s.
Nie wiem czy zawarłem odpowiednie informacje, w razie czego dostarczę ich więcej.
Nie podaję kwoty, bo nie wiem ile na taką zabawę trzeba wydać.
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router na kilkanaście komputerów (do domu)
Router ADSL + osobno AP Unifi.
Jeśli koniecznie chcesz jedno pudełko to popatrz na ofertę DrayTeka.
No i trzeba mieć świadomość, że powyżej 10 kompów na radiu to dużo i jeśli naraz wszystkie będą potrzebowały zasobów to może różnie to działać i niewiele się z tym zrobi.
Jeśli koniecznie chcesz jedno pudełko to popatrz na ofertę DrayTeka.
No i trzeba mieć świadomość, że powyżej 10 kompów na radiu to dużo i jeśli naraz wszystkie będą potrzebowały zasobów to może różnie to działać i niewiele się z tym zrobi.
-
Zapomniałem wczesniej dodac informację, że dom jest 2-piętrowy. Czy wówczas musiałbym na każdym piętrze stawiać osobno AP Unifi i ciągnąć kabel?
Czy takie urządzenie może być?
Do tej pory problemy były z częstym zawieszaniem się routera. Czy przechodząc na zaproponowaną konfigurację zminimalizuje się ten problem?
Czy takie urządzenie może być?
Do tej pory problemy były z częstym zawieszaniem się routera. Czy przechodząc na zaproponowaną konfigurację zminimalizuje się ten problem?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie musiałbyś, ale byłoby to wskazane. Najlepiej sprawdź z jednym i w razie potrzeby wrzuć drugi.Boston pisze: Czy wówczas musiałbym na każdym piętrze stawiać osobno AP Unifi i ciągnąć kabel?
Nie znam wersji Mini. Sam używam wersji Pro i działa prawie rok bez zwiechy.Boston pisze:Czy takie urządzenie może być?
-
Zdecyduję się na kupno tego modelu myślę, że powinno wystarczyć na cały dom.
Teraz kwestia routera adsl - kompletnie nie wiem co kupić, czy coś w kwocie do 100zł będzie wartego uwagi? O jakieś przykładowe modele mógłbym prosić? Moja propozycja - ujdzie?
Teraz kwestia routera adsl - kompletnie nie wiem co kupić, czy coś w kwocie do 100zł będzie wartego uwagi? O jakieś przykładowe modele mógłbym prosić? Moja propozycja - ujdzie?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Boston, na pewno ADSL, nie VDSL?
Usługodawca nic nie dał?
Usługodawca nic nie dał?
-
Usługodawca dał ZTE W300. Obecnie sieć działa z innym routerem, z ww. było zbyt wiele problemów.