Od jakiegoś dłuższego czasu (ok. pół roku) z moim internetem są straszne problemy. Jest on strasznie zmienny. Rano (do godz. 9) przy dobrej pogodzie działa bardzo dobrze. Później jest okropnie

Internet wykorzystuję w większości do rozrywki, grając w gry internetowe (MMORPG). Jedną z takich gier jest Tibia - właśnie na niej najlepiej widac mój problem. Podczas gry co chwilę mam 10-30 sekundowe lagi (gra się po prostu "zacina"). To wygląda tak, jakby połączenie się przerywało. Najlepsze jest to, że często widzę co inni robią, samemu nie mogąc sie ruszyc ( wtedy moje połączenie tylko pobiera pakiety, nie może ich wysłac [ wiem, że to nie fachowo powiedziane, ale co tam

Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych, kilka osób ma takie samo IP. Ja się na tym tak bardzo nie znam, ale czy jeśli oni coś ściągaja, to czy ja w tym samym czasie mam przez to wolniejszy transfer (normalnie jak coś ściągam to mam szybkośc ok. 25kb/s)? Jak pada deszcz to internet się wyłącza (to chyba normalne). Gdy kontaktowałem się z administratorem sieci, zalecił mi przeskanowanie komputera. Wszystko było OK (Avast nic nie wykrył).
Może to coś z kablem, który łączy komputer z odbiornikiem? Może coś z kartą ( D-Link)? Może coś z siecią (PeTe2) i po prostu ją zmienic?
No, trochę się rozpisałem

Co Wy o tym myślicie?
Pozdrawiam
Edit:
Tutaj screen z moim pingiem ( bardzo często tak jest)
[img=http://img340.imageshack.us/img340/1101/mjpiknyinternetct6.th.png]