Koniec CDMA w Sferii
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Koniec CDMA w Sferii
Witam
Na stronie Sferii pojawił się komunikat o włączeniu sieci z dniem 31 grudnia 2014:
https://www.sferia.pl/blog/show/11/uwag ... nikow-cdma
Na stronie jest już jakiś czas oferta dla obecnych abonentów zarówno dotycząca oferty internetowej jak i telefonicznej.
Niestety oferta telefoniczna nie satysfakcjonuje mnie. Posiadam taryfę zero (bez abonamentu). Telefon służy mi już kilka lat tylko do odbierania rozmów. Czy jest jakaś szansa, że pod koniec roku pojawi się jakaś oferta GSM z kontynuacją planu zero. Obecnie sferia proponuje mi abonament w cenie 6,9zł. Czy jeśli nie skorzystam z ofert migracji przed końcem roku to oni tak po prostu wyłączą telefon?
Na stronie Sferii pojawił się komunikat o włączeniu sieci z dniem 31 grudnia 2014:
https://www.sferia.pl/blog/show/11/uwag ... nikow-cdma
Na stronie jest już jakiś czas oferta dla obecnych abonentów zarówno dotycząca oferty internetowej jak i telefonicznej.
Niestety oferta telefoniczna nie satysfakcjonuje mnie. Posiadam taryfę zero (bez abonamentu). Telefon służy mi już kilka lat tylko do odbierania rozmów. Czy jest jakaś szansa, że pod koniec roku pojawi się jakaś oferta GSM z kontynuacją planu zero. Obecnie sferia proponuje mi abonament w cenie 6,9zł. Czy jeśli nie skorzystam z ofert migracji przed końcem roku to oni tak po prostu wyłączą telefon?
Pozdrawiam
liliputek
liliputek
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Koniec CDMA w Sferii
W czym problem, przenieś numer do nju, oferta na kartę "po wieki".liliputek pisze:że pod koniec roku pojawi się jakaś oferta GSM z kontynuacją planu zero.
Raczej tak.liliputek pisze: to oni tak po prostu wyłączą telefon?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Problem jest taki, że mam numer stacjonarny z abonamentem zero złotych.wojteks pisze:W czym problem, przenieś numer do nju, oferta na kartę "po wieki".
Od kiedy do nju można przenieść numer stacjonarny?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-10-18, 19:36 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-10-18, 18:36 przez liliputek, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
liliputek
liliputek
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
liliputek chyba pisze o numerze stacjonarny, więc się go tam przenieść nie da.wojteks pisze:W czym problem, przenieś numer do nju, oferta na kartę "po wieki".
Prawdopodobnie z najbliższą fakturą przyjdzie wypowiedzenie umowy, bądź jak nie dostajesz to samo wypowiedzenie.liliputek pisze:Czy jeśli nie skorzystam z ofert migracji przed końcem roku to oni tak po prostu wyłączą telefon?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
liliputek, to przenieś numer do jakiegoś VoIP, który ma za darmo utrzymani, ale nie wiem czy takowego znajdziesz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Za darmo nie wiem, ale np. 2zł miesięcznie:ja.michal pisze:ale nie wiem czy takowego znajdziesz.
https://www.freeconet.pl/pl/dom/co-ofer ... abonamentu
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jo_gurt, tylko nie wiem czy przypadkiem za utrzymanie numer z puli innej niż freeconet (chodzi o przenoszone numery) jest taka sama opłata. Trzeba dokładnie przeczytać regulamin.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
ja.michal, wydaje mi się, że tak: https://www.freeconet.pl/pl/na-skroty/przenies-numer
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Widać się zmieniło, albo to inny dostawca VoIP miał inne opłaty.
-
- Stały użytkownik forum
Nie da się przenieść numeru stacjonarnego ze sferii gdzie indziej, (przynajmniej wg oficjalnego stanowiska otrzymanego mailem od sferii)
Mam kłopot ze sferią, bo nawet jak przejdę na ich nowy system i wsadzę kartę sim do bramki gsm, aby jak do tej pory używać jej podłączonej do centralki telefonicznej, to i tak tracę możliwość wykonywania faksów.
Mogliby chociaż zaproponować usługę wirtualnego faksu na jednym z dotychczasowych numerów, ale nie chcą tego zrobić, oddać numeru tam gdzie to byłoby możliwe tez jakoś nie chcą.
Ktoś miał może fax w sferii i udało mu się jakoś zachować usługę faksowania po przejściu na nowy system?
Mam kłopot ze sferią, bo nawet jak przejdę na ich nowy system i wsadzę kartę sim do bramki gsm, aby jak do tej pory używać jej podłączonej do centralki telefonicznej, to i tak tracę możliwość wykonywania faksów.
Mogliby chociaż zaproponować usługę wirtualnego faksu na jednym z dotychczasowych numerów, ale nie chcą tego zrobić, oddać numeru tam gdzie to byłoby możliwe tez jakoś nie chcą.
Ktoś miał może fax w sferii i udało mu się jakoś zachować usługę faksowania po przejściu na nowy system?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
krimar, złóż wniosek do jakiegoś operatora o przeniesienie numeru. Sferia może co tak odpowiadać a powinno się dać.
-
- Stały użytkownik forum
czy udało się komuś przenieść numer ze sferii i zachować jako faksowy u jakiegoś operatora bezprzewodowego czy voip?