Orange sprzęt z CDMA do 3G/4G
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Orange sprzęt z CDMA do 3G/4G
Witajcie,
używałem CDMA 450 Orange na routerze MV 410, wczoraj zakończył żywot jako, że umowa biegnie jeszcze 14 m-cy a karta jest już dualna, awaryjnie udostępniłem internet poprzez AP w tablecie.
Potrzebuje jakiś sprzęt czytając forum oraz przeglądając aukcje zainteresował mnie
Router LTE CPE B593s-22
pytanie czy sprzęt z CP lub Plusa będzie u mnie działał po odpowiedniej konfiguracji
czy są jakieś zabezpieczenia
może macie jakieś inne rozwiązania, moja lokalizacja to
Czarże woj kuj-pom
53º13'14'' N 18º15'47'' E
PS-przeniesiono sorry robertnik i dziękuje za zwrócenie uwagi mój błąd
używałem CDMA 450 Orange na routerze MV 410, wczoraj zakończył żywot jako, że umowa biegnie jeszcze 14 m-cy a karta jest już dualna, awaryjnie udostępniłem internet poprzez AP w tablecie.
Potrzebuje jakiś sprzęt czytając forum oraz przeglądając aukcje zainteresował mnie
Router LTE CPE B593s-22
pytanie czy sprzęt z CP lub Plusa będzie u mnie działał po odpowiedniej konfiguracji
czy są jakieś zabezpieczenia
może macie jakieś inne rozwiązania, moja lokalizacja to
Czarże woj kuj-pom
53º13'14'' N 18º15'47'' E
PS-przeniesiono sorry robertnik i dziękuje za zwrócenie uwagi mój błąd
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Orange sprzęt z CDMA do 3G/4G
Nie ma zabezpieczeń(simlock).
Z innych skomplikowanych(czyt. nie dla każdego) modem USB, albo pare i ruter z aktywnym HUBem i alternatywnym oprogramowaniem(tu dziś o tym pisałem, post 2).
Z innych skomplikowanych(czyt. nie dla każdego) modem USB, albo pare i ruter z aktywnym HUBem i alternatywnym oprogramowaniem(tu dziś o tym pisałem, post 2).
-
- Użytkownik forum
o to mi chodziłorobertnik pisze:Nie ma zabezpieczeń(simlock).

ja się nie boje wyzwań ale często nie ma mnie w domu, szukam czegoś na zasadzie plug and play bo żona mi nie da spokoju oraz czegoś co mało inwazyjnie zastąpi router MVrobertnik pisze:Z innych skomplikowanych(czyt. nie dla każdego) modem USB, albo pare i ruter z aktywnym HUBem i alternatywnym oprogramowaniem(tu dziś o tym pisałem, post 2).
mam rozprowadzone po pokojach x4 skrętki
nie chce też za bardzo przeinwestować
pozdr.
scorup
-
- Mistrz bezprzewodowy
Koszty przy jednym modemie są porównywalne, skomplikowanie większe, a bezawaryjność cóż... Mam 3 koty i zdarza się im łapać kulkę przylepioną do szyby
Życie... 

-
- Użytkownik forum
może jeszcze jedno pytanie;
który z modemów ma silne i stabilne radio
wstępnie biorę pod uwagę z monobloków;
B593s-22 lub ZTE MF 28D
Kompletnie nie znam się i nigdy nie miałem do czynienia z modemami USB,
jak ta sprawa wygląda z nimi ?
Wiąże się to z zakupem routera i activ huba
tak jak już pisałem wyżej w okolicy pojawił się lokalny operator więc pewnie za 14 m-cy będę rozważał z nim podłączanie tym bardziej, że sąsiedzi nie narzekają.
Jeżeli dojdzie do podpisania umowy to sprzęt będę wykorzystywał jako mobilny na wyjazdach i urlopach.
który z modemów ma silne i stabilne radio
wstępnie biorę pod uwagę z monobloków;
B593s-22 lub ZTE MF 28D
Kompletnie nie znam się i nigdy nie miałem do czynienia z modemami USB,
jak ta sprawa wygląda z nimi ?
Wiąże się to z zakupem routera i activ huba
tak jak już pisałem wyżej w okolicy pojawił się lokalny operator więc pewnie za 14 m-cy będę rozważał z nim podłączanie tym bardziej, że sąsiedzi nie narzekają.
Jeżeli dojdzie do podpisania umowy to sprzęt będę wykorzystywał jako mobilny na wyjazdach i urlopach.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Z wszystko w jednym weź B593s-22. Jest szybszy, nowszy i więcej ich na Allegro. Z ciekawych jest jeszcze e5170(mobilno stacjonarny). Niestety mało go, a to wpływa na cenę...
-
- Guru bezprzewodowy
MF28D sobie odpuść. Problematyczny z niedopracowanym softem. B-593s-22 ma standardowy zasięg WiFi porównywalny z budżetowymi routerami pracującymi z mocą 100mW.
-
- Użytkownik forum
Ok, Koledzy
a co polecacie w wersji modem & router co by nie było do wywalenia za jakiś czas i spokojnie można by było użytkować dalej.
Widziałem, że polecano HUAWEI E3372 jaki z router z tym spiąć
czy mogę prosić o kilka konfiguracji
a co polecacie w wersji modem & router co by nie było do wywalenia za jakiś czas i spokojnie można by było użytkować dalej.
Widziałem, że polecano HUAWEI E3372 jaki z router z tym spiąć
czy mogę prosić o kilka konfiguracji
-
- Mistrz bezprzewodowy
Masz linka w drugim poście. To konfiguracja, którą sam sprawdziłem, używam i działa.