CP power lte w myszkow
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
CP power lte w myszkow
Witam. Jako że to mój pierwszy post chciała bym się przywitać. Podpisałem umowę z cp na tv i internet 25gb za 69.90 minus 50 procent. Mieszkam w myszkowie na ul. Waryńskiego 86 i i na modemów huawei s593 zasięg lte full a prędkości ok 25 MB down 20 up i to jest maks. Włożyłem kartę z orange free nic lte i działa stabilnie i prędkość ponad 20 MB down. Czy to maks prędkość jaka może być u mnie z tego cp czy plusa czy może jakaś antena polepszy zasięg prędkość. Mam jeszcze 6 dni na testy proszę o opinie czy warto się pchać w to lte. Działa na pewno lepiej jak moja radiowka
-
- Guru bezprzewodowy
Re: CP power lte w myszkow
Najpierw to zapoznaj się z regulaminem tego Power LTE i opiniami w internecie http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=7125. Przekonasz się jaki to internet "bez limitu'. Po wykorzystaniu limitu dostaniesz lejek, przy 40-50GB o prędkościach 25Mb/s to możesz pomarzyć. Operator przycina do 5Mb/s potem do 0,5Mb/s. Jedna wielka ściema, operator przycina prędkości wg widzi mi się. Tym rządzi FUP, brak jakichkolwiek reguł. Jedyny internet bez limitu na 3G i LTE z jasnymi zasadami i regulaminem tylko w Play. W Myszkowie masz zasięg LTE Play.
-
Również jestem w podobnej sytuacji, czyi co polecacie z podobnych fert, ja na co dzień jestem w orange, u mnie niestety po kablu nic nie idzie a radiówka jest kiepska popołudniami i w weekendy a gdy uzywam tel jako router z orange lte to jest ok, prędkości około 18 20 ale wszędzie limity. Czy jest sens pakować się w tego plusa/cp jeśli ściągamy np 100 gb na miesiąc ? Czytałem te posty na www plusa i to jest jakaś maskra a nie mam innej możliwości <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> bo mobilny i tak jest u mnie stabilniejszy niż radiówka
-
- Guru bezprzewodowy
Na dzień dzisiejszy w RBM na kartę na LTE Play można korzystać z internetu LTE bez limitu za darmo. W taryfach głosowych już za 9,99. Wystarczy mieć sprzęt z LTE i być w zasięgu LTE1800 Play. Na dzień dzisiejszy nie ma tańszej oferty. Możesz poczytać o tym na forum.
-
to rezygnowac z tego neta jesli ktos jest w fazie testowania jeszcze? Pobralem w 1 dzien caly transfer 25gb i <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> jeszcze lejka ale podejzewamze w te10 dni nie zaloza kiedy mozna zrezygnowac. Ja jeszczewziolem od nich tv za 60 aby miec 50% za net. Co radzicie zostać czy uciekac ?
taka predkosc teraz chociaz w routerze pokazuje ruch calkowity 22 gb a w ICOK ze juz pozostalo 0mb transferu

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ta firma ma prawdopodobnie myk na testujących-nie przycina w okresie testowym ale dopiero po nim. Jak to działa można poczytać w wielu tematach.
Generalnie podczas 7dniowego testu to choćby i robił backup internetu to nie dadzą lejka, a po "uprawomocnieniu" umowy po 7 dniach to już można się zdziwić.
Generalnie podczas 7dniowego testu to choćby i robił backup internetu to nie dadzą lejka, a po "uprawomocnieniu" umowy po 7 dniach to już można się zdziwić.
darekka
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dobrze radze zrezygnowac dopoki masz okazje, bo potem limit podstawowy bedzie musial wystarczyc na caly miesiac. I nie wierz w te haslo nielimitowany internet bo to bajka. Ja juz od nich nic nigdy nie wezme, trzeba bylo wziac internet od innego operatora,chocby Orange tam przynajmniej wiesz ze jak zaplacisz 90 zl to masz limit 70GB a jak sprzedaz tablet to i nawet wychodzi kolo 60zl/miesiecznie, badz ewentualnie Play za 50zl/miesiecznie. Dodam ze Orange w tej ofercie deklaruje nielimitowany internet LTE , choc po tym co robi Plus to beda tez przycinac predkosci , ale moim zdaniem za 90zl 70GB z pelna predkoscia i tak nie jest zle, a jak masz juz abo w Orange powyzej 40zl to jeszcze -10zl za Orange Openadrianhacas pisze:to rezygnowac z tego neta jesli ktos jest w fazie testowania jeszcze? Pobralem w 1 dzien caly transfer 25gb i »»nie mam«« jeszcze lejka ale podejzewamze w te10 dni nie zaloza kiedy mozna zrezygnowac. Ja jeszczewziolem od nich tv za 60 aby miec 50% za net. Co radzicie zostać czy uciekac ?Obrazek taka predkosc teraz chociaz w routerze pokazuje ruch calkowity 22 gb a w ICOK ze juz pozostalo 0mb transferu
Ostatnio zmieniony 2014-10-30, 17:43 przez adixm, łącznie zmieniany 1 raz.
- DiilGang
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak dla mnie polityka Plusa przypomina trochę tą z Orange i Neostradą ze słynnym do 10 Mbit, gdzie wcześniej działało dobrze po 6-8 Mb, a DLM dziwnym trafem ciął do 1-2 Mb rzekomo z powodu słabej linii .
Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
-
Nie wiem o co chodzi, w routerze pokauje mi ze zuzylem 22gb, w icok ze juz w 1 dzien caly transfer 25gb, teraz mam nie limitowane power lte z predkoscia 2 - 5 mb. Bardzo dziekuje... jak zrezygnowac z tego jak zamowilem przez jakiegos przedstawiciela handlowego co po domach chodzil ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeśli już się uprawomocniła umowa to bez zaołacenia plusowi kary umownej nie zerweierz tej umowy.adrianhacas pisze:jak zrezygnowac z tego
-
Nie uprawomocnia sie jeszcze i jesli umowa byla podpisana poza siedziba firmy a byla podpisana u mnie w domu mam prawo zrezygnowac i z tv i z internetu wysylajac pismo z odstapieniem od umowy, liczy sie data stempla pocztowego, tak dowiedzialem sie na infolini i od Pani ktora sprzedala mi ten internet wraz z tv
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mowilem zeby tego internetu nie brac, lepiej pomyslec o Playu badz Orange, jesli jest zasieg i dobrse dziala.