Orange LTe - limit

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
akwedukt76
Użytkownik forum

Orange LTe - limit

Post autor: akwedukt76 »

Witam
Posiadam taki pakiet w Orange :Nowy BE Premium 48 z limitem 54 GB
Z racji , ze jestem w zasięgu LTE i korzystam z takowej technologii na własnym sprzęcie , a do końca umowy zostały mi 30 dni - pytanie

Nielimitowany LTE - Orange , przy przedłużeniu umowy i wybraniu tańszego abonamentu np ok 50 PLN , co się stanie po przekroczeniu limitu danych ??
konsultant zapewnia, że jeżeli jestem w LTE to prędkość nie zmieni się - ale im do końca nie wierzę :(

Zakładam, ze router ustawię na sztywno- tylko LTE .
Prawda- czy sciema ze strony Orange??
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Orange LTe - limit

Post autor: ja.michal »

Z tego co komunikuje Orange to wszyscy klienci, którzy mają dostęp do LTE (odpowiednia karta, sprzęt i zasięg) mają nielimitowany do 31 marca 2015 r.

Nielimitowany jest dopiero po wykorzystaniu pakietu podstawowego.
akwedukt76
Użytkownik forum

Post autor: akwedukt76 »

ja.michal pisze:Z tego co komunikuje Orange to wszyscy klienci, którzy mają dostęp do LTE (odpowiednia karta, sprzęt i zasięg) mają nielimitowany do 31 marca 2015 r.

Nielimitowany jest dopiero po wykorzystaniu pakietu podstawowego.
No ok, czyli po wykorzystaniu pakietu podstawowego , i przy założeniu ze mam LTE i tylko w tej technologi się łączę - net nadal bedzie smigał bez lejków i innych cudów??

PS a co po magicznej dacie 31,03,2015 ??
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Tak, powinno działać bez limitu i z tego co czytałem to działa poprawnie.

Po 31.03.2015 r. na pewno w dwóch taryfach najwyższych LTE będzie nadal bez limitu, z wyjątkiem niższej opcji z tych dwóch, w których prędkość będzie ograniczona do 10 Mb/s. Jak inne opcje to już tylko operator wie i się tym nie dzieli.
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kordirko »

ja.michal pisze:Po 31.03.2015 r. na pewno w dwóch taryfach najwyższych LTE będzie nadal bez limitu, z wyjątkiem niższej opcji z tych dwóch, w których prędkość będzie ograniczona do 10 Mb/s. Jak inne opcje to już tylko operator wie i się tym nie dzieli.
hmm, to ciekawe, bo ja przy przedłużaniu się załapałem na ten "stary" pakiet 89,90 z najwyższej półki, ale ze zniżką 80% - płacę teraz 21zł za 35GB.
Czy to by oznaczało że za cenę niecałych 2 paczek papierosów daliby mi też no-limit ?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

kordirko, oferta bez limitu w najwyższych opcjach od kwietnia 2015 r. dotyczy tylko nowych umów (opcja 40 i 70 GB).
bolu
Stały użytkownik forum

Post autor: bolu »

Ktoś już miał jakiś lejek? ^^
mcore
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: mcore »

bolu pisze:Ktoś już miał jakiś lejek? ^^
Jak na razie nikomu nie zakładają , takie mam info od kolegów
ODPOWIEDZ