Internet POWER LTE 30 GB - problem

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Internet POWER LTE 30 GB - problem

Post autor: Tomisek »

Witam. Dziwna sprawa. Mam od miesiąca w/w taryfę. Dotychczas transfery były dość dobre - kole 6mbajtów/sek. Pingi w granicach - 28msek.
Dziwna sprawa. Pobrałem troche plików z netu. Kilka dni temu przekroczyłem limit podstawowy no i mina.
Teraz transfery mierzone speedtest.net lub pobierając coś z netu są na poziomie max 50kbajtów/sek. jak nożem uciął.
Pingi dalej są na poziomie 30msek. Mieszkam w odległości 100m od nadajnika LTE. W opcji modemu zaznaczone tylko 4G.

Skąd takie prędkości. Czytam warunki umowy i powinno być moim zdanie 20mbitów/sek.???????
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Internet POWER LTE 30 GB - problem

Post autor: ja.michal »

Przycięli cię jak to bywa w Plusie. Przejrzyj dokładnie nasze forum ze zwróceniem szczególnej uwagi na Cyfrowy Polsat i Plusa i ich PowerLTE.
jackuss81

Post autor: jackuss81 »

Trzeba było podpisać umowę z PLAY-em lub ewentualnie z T_mobil-em/Orange-em. Orange ostatnio wprowadził nielimitowany internet na pół roku. Play już od dawna ma swój internet LTE bez limitu danych. Więc nie wiem po co dałeś się wkręcić w ten bubel Solorza jak Ci wszyscy operatorzy których tu wymieniłem mają w Rzeszowie zasięg
Ostatnio zmieniony 2014-11-07, 16:44 przez jackuss81, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomisek

Post autor: Tomisek »

To jakas chorość hehe. Jak taka oferte mozna nazwać bez limitu cos takiego. mam wifi w modemie - 3 osoby i zjada te 30Gb w kilka dni. Jaka to konkurencje dla kabla.
Dopiero teraz doczytałem ze sa bliżej nieokreślone przycięcia - w zalezności od taryfy.
Masakra jakas. Niezły przekręt.
W trakcie zakupu przeczytałem tylko tabele z ktorek wynikało MOIM ZDANIEM ze przyciecia sa niewielke do 20mb/sek.
CYTUJE.........................
Maksymalna prędkość pobierania danych w ramach usługi „LTE bez limitu” po przekroczeniu podstawowego limitu transmisji danych
taryfa szybka - czyli moja --do 20 Mb/s.

Tym sie powinien jakis regulator zajac - to jest jawne wprowadzanie ludzi w błąd

Fakt nie jest to przycięcie jak dawniej- teraz mam kole 0,5mb/sek łącze ale ogólnie w dzisiejszych czasach nie da sie z tego korzystać.
.....
Dlaczego plusa - hehe - zawsze miałem plusa i było OK.
Miałem stara taryfe i zmieniłem na nowa. SKUSIŁA MNIE TA OFERTA - NIE DOCZYTAŁEM, no mam inne telefony w plusie wiec ten net dostałem za 37zł wiec dramatu nie ma - tylko po co mi on z takimi przycieciami...

.....
No Play tez bez limitu...............
Gdy Abonent przekroczy limit transmisji danych w jednym Okresie Rozliczeniowym, Operator zastrzega prawo do wprowadzenia, trwają-cego do końca danego Okresu Rozliczeniowego, ograniczenia prędkości przesyłania danych. W takim przypadku Abonent będzie miał możliwość pobierania i wysyłania danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach technicznych, jednakże nie większą niż 16 kb/s (górna granica prędkości).
..................
Jakie to bez limitu.Wielka sciema
ODPOWIEDZ