Plus internet na kartę czy play na kartę

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
czarnawdowa2014
Początkujący użytkownik forum

Plus internet na kartę czy play na kartę

Post autor: czarnawdowa2014 »

Witam,

mam takie pytanie do znawców tematu czy w plusie nocne 50 gb można aktywować tylko raz w miesiącu, czy po wyczerpaniu tych 50 gb można znowu włączyc ten pakiet gb, a teraz pytanie o play na kartę, czy internet bez limitu działa tylko w zasięgu LTE czy w całym zasięgu 4G czyli LTE i HSPA+. Dodam jeszcze że jestem w zasięgu LTE plusa i HSPA+ playa co tu wybrać, proszę o porady.

Pozdrawiam.
railroad
Użytkownik forum

Re: Plus internet na kartę czy play na kartę

Post autor: railroad »

W Play na kartę tylko LTE jest bez limitu, w abonamencie już w każdej technologii jest bez limitu.
Powiedzmy bez limitu bo po 100GB mogą Tobie obniżyć prędkość do 2Mb/s.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Plus internet na kartę czy play na kartę

Post autor: ja.michal »

railroad, nieprawda.
Noc bez limitu działa w Play Internet na kartę zarówno w 3G jak i LTE. Nie ma tam żadnego limitu przesłanych danych, żadnych progów czy lejków.
To o czym piszesz railroad to LTE bez limitu czy działa w opcji na kartę tylko w zasięgu LTE i może być lejek po przesłaniu 100 GB, ale do tych 100 GB nie wchodzą dane z ramach nocy bez limitu. Czy będąc w zasięgu LTE, mając włączoną promocję LTE bez limitu, mając włączone noce bez limitu to od 00:01-7:00 mamy bez limitu całkowicie, a od 7:00-01:00 mamy teoretycznie 100 GB na miesiąc w pełnej prędkości, a dalej do 2 Mb/s.

czarnawdowa2014, w twoim wypadku będziesz miał w HSPA+ ciągu dnia (07:00-01:00) dane pobierane z GB bonusowych za doładowania, a w nocy (01:00-07:00) bez limitu.
W Play jest jeszcze jedna dobra opcja za 5 zł miesięcznie - formuła www. Chodzenie po stronach www nie zmniejsza bonusowych GB. Opłaca się, przynajmniej u mnie jak sprawdzałem, bo śmiechem żartem nazbierało się ponad 1,5GB samego chodzenia po stronach.
ODPOWIEDZ