Bład systemowy podczas łączenia z netem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Bład systemowy podczas łączenia z netem
Witam!! Mam problem. Kupiłem na allegro karte PC ZTE z orange, chodzi u mnie w Orange Free na kartę. Podczas sprawdzenia sprzetu chodziło wszytsko idealnie, przed dwoma tygodniami. A dzis usiadłem do laptopa (ASUS A6rp) podłączyłem sie posiedziałem 25minut na gg i pojawił sie niebieski ekran z krytycznm błedem. Następnie próbowałem dalej, gdy karta była podłączona długo sie włączały programy po właczeniu windowsa ( te w tray'u), pamiec zapelniona (zamuliło), po paru minutach i wyjeciu karty było dobrze. Włozyłem kartę, podłaczyłem internet, nawiązało połączenie i ... niebieski ekran i od nowa uruchamianie systemu. Potem po połączniu z internetem i nic nie robieniu internet chodził, właczyłem strone, zalogowała się, nagle niebieski ekran i windows od nowa. Tak bez przerwy. co może być ?? Czyżby była wadliwa karta?? Czy moze są to problemy typu nietolerawania przez kompa sterowników, czy "małe zwarcie" ?? Proszę pomóżcie :>
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Bład systemowy podczas łączenia z netem
Jeśli nic nie zmieniałeś a wcześniej było dobrze to problem ze sterami można wykluczyć.
Spróbuj na innym komputerze, najlepiej z w miarę świeżym systemem.
Spróbuj na innym komputerze, najlepiej z w miarę świeżym systemem.
-
- Początkujący użytkownik forum
Po całym dniu grzebania doszedłem do sedna sprawy. otóż był błąd przez program antywiusowy. On się dlugo włączał, podczas właczania interntu pojawial sę błąd krytyczny. Zawieśiłem czuwanie i skanowanie i chodzi bez problemu. Byłem zmuszony potem odinstalowac antywira i chodzi bez problemu.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy kartę PCMCIA należy wkładac po uruchomieiu kompa i właczeniu systemu, czy wtedy, gdy komputer jest wyłączony ?? Bez róznicy ?? Pozdrawiam
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy kartę PCMCIA należy wkładac po uruchomieiu kompa i właczeniu systemu, czy wtedy, gdy komputer jest wyłączony ?? Bez róznicy ?? Pozdrawiam
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Obawiam się że to nie wina antyvira tylko coś się "doczepiło" do systemu a antyvir nie potrafił sobie z tym poradzić. Doszło do przepełnienia bufora pamięci co wirusy najczęściej wykorzystują do zainfekowania sprzętu... Polecam Kaspersky Internet Security w wersji 6.0 - 7-mka jest wolniejsza w skanowaniu. Dodatkowo mamy firewalla. Jeżeli używasz bankowego konta internetowego to możesz mieć problemy...maverick pisze:...Byłem zmuszony potem odinstalowac antywira i chodzi bez problemu.
...Czy kartę PCMCIA należy wkładac po uruchomieiu kompa i właczeniu systemu, czy wtedy, gdy komputer jest wyłączony ?? Bez róznicy ?? Pozdrawiam
...Modem jest urządzeniem plug & play, działa na zasadach podobnych jak USB. Tak że można go podłączać w trakcie pracy systemu, natomiast odłączać koniecznie poprzez programowe usunięcie. Inaczej można uszkodzić sprzęt...