Antena router MF283+
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena router MF283+
Witam mam problem z znalezieniem anteny wzmacniającej do wyżej podanego routera.
Siła sygnału -70 do -77 dBm trzymam stały sygnał HSPA+DC,ale wymagam więcej.
Więc prosze o pomoc.
Siła sygnału -70 do -77 dBm trzymam stały sygnał HSPA+DC,ale wymagam więcej.
Więc prosze o pomoc.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena router MF283+
Witamy pierwszego użytkownika MF283+ na forum
Skąd jesteś , jak daleko masz do BTS-a UMTS2100 NetWorks skoro łączysz się z HSPA+DC w Orange? Potrzebujesz anteny na 2100MHz.

-
- Stały użytkownik forum
Witam,
też posiadam ww. modem, na razie łączę się z umts900, siła sygnału -78dBm, odległość jakieś 4km, średnia prędkość internetu do 7-10 mbps.
Do nadajników pod umts2100 mam 7-10 km, ale chyba warto spróbować na tej częstotliwości.
Jaka antena będzie do tego najlepsza i jakie konektory są potrzebne do modemu?
też posiadam ww. modem, na razie łączę się z umts900, siła sygnału -78dBm, odległość jakieś 4km, średnia prędkość internetu do 7-10 mbps.
Do nadajników pod umts2100 mam 7-10 km, ale chyba warto spróbować na tej częstotliwości.
Jaka antena będzie do tego najlepsza i jakie konektory są potrzebne do modemu?
-
- Guru bezprzewodowy
Na UMTS2100 masz HSPA+DC więc powinno być szybciej. Polecana antena http://www.cybertech.com.pl/p76,antena- ... fme-z.html i konektor http://www.cybertech.com.pl/p79,konekto ... mf28d.html Jak sprawuje się router, bo chyba lepszy od tych Axesstela ?
-
- Stały użytkownik forum
No to antenkę zaraz zakupie, jak przyjdzie to dam znać, czy coś się polepszyło.
Ogólnie router mam od kilku dni, ale działa dobrze, nic się nie wiesza, szybko łapie sygnał.
Na Axesstela jakoś specjalnie nie narzekałem, działał bez problemu przez 2 lata, prawie 24/7. Nieraz tylko trzeba było go resetować, bo nie widział drukarki pod wifi.
Ogólnie router mam od kilku dni, ale działa dobrze, nic się nie wiesza, szybko łapie sygnał.
Na Axesstela jakoś specjalnie nie narzekałem, działał bez problemu przez 2 lata, prawie 24/7. Nieraz tylko trzeba było go resetować, bo nie widział drukarki pod wifi.
-
- Stały użytkownik forum
Witam,
antena zakupiona, łączy się z DC-HSPA+, siła sygnału spadła do -75 dBm (-85 dBm przy UMTS900). Prędkość downloadu dochodzi do 20 mbps, ale pingi prawie 100 ms, nieraz mniej.
Będę musiał jeszcze trochę ją poustawiać, żeby złapać lepsze parametry.
antena zakupiona, łączy się z DC-HSPA+, siła sygnału spadła do -75 dBm (-85 dBm przy UMTS900). Prędkość downloadu dochodzi do 20 mbps, ale pingi prawie 100 ms, nieraz mniej.
Będę musiał jeszcze trochę ją poustawiać, żeby złapać lepsze parametry.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wzrosła. Sygnał jest podany jako wartość ujemna.em1L pisze:siła sygnału spadła do -75 dBm

-
- Stały użytkownik forum
Witam,
przepraszam, że odkopuje stary temat, ale zmieniły się warunki na BTS'ach i mogę mieć LTE i potrzebuję zakupić antenkę właśnie do LTE z Orange na pasmo 1800 MHz do modemu ZTE MF283+. Aktualnie mam antenę jaką polecał w poście matek451.
Warunki odbioru się nie zmieniły i tak jak wyżej napisane, do jednego w linii prostej jakieś 4km z widocznością, do drugiego bts'a jakieś 8-9 km z lasami itp. Aktualnie łącze się właśnie z drugim nadajnikiem przez antenę i siła sygnału to -79 dBm (DC-HSPA+).
Mieszkam w miejscowości Bucznik (woj. pomorskie), nadajniki orange w Dzierzgoniu i Starym Dzierzgoniu.
przepraszam, że odkopuje stary temat, ale zmieniły się warunki na BTS'ach i mogę mieć LTE i potrzebuję zakupić antenkę właśnie do LTE z Orange na pasmo 1800 MHz do modemu ZTE MF283+. Aktualnie mam antenę jaką polecał w poście matek451.
Warunki odbioru się nie zmieniły i tak jak wyżej napisane, do jednego w linii prostej jakieś 4km z widocznością, do drugiego bts'a jakieś 8-9 km z lasami itp. Aktualnie łącze się właśnie z drugim nadajnikiem przez antenę i siła sygnału to -79 dBm (DC-HSPA+).
Mieszkam w miejscowości Bucznik (woj. pomorskie), nadajniki orange w Dzierzgoniu i Starym Dzierzgoniu.