T-Mobile na kartę i dostęp do LTE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

T-Mobile na kartę i dostęp do LTE

Post autor: ygreko »

Kupiłem starter T-Mobile frii, bo chcę przetestować szybkość działania LTE u mnie na wiosce. Pani w sklepie T-Mobile nie miała pojęcia czy jest dostęp do LTE w tej ofercie czy nie ma, w końcu powiedziała, że tylko w pakiecie "250 MB na próbę" taki dostęp jest i podała mi kod, jakiego mam użyć aby go uruchomić.

Pytanie - na próbę mogę też uruchomić 1 GB a potem i tak wywalę starter do śmieci, ale chcę się u Was upewnić - czy dostęp do LTE będę miał też w pakiecie "1 GB na próbę"? S
Strasznie pokombinowali timobajlowcy z tym dostępem i trzeba się z tego doktoryzować...
ygreko

Re: T-Mobile na kartę i dostęp do LTE

Widzę, że wszyscy wiedzą... znaczy, że tmobile dobrze wykonało swoją robotę informacyjną, hehe
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Oferta nie ma znaczenia. Pakiet GB jest nadal ten sam. To czy połączysz się z LTE w T-Mobile zależy od karty SIM i czy jest LTE aktywne na tej karcie.

W prepaid karta SIM powinna być oznaczona na starterze, że działa w LTE. Jeżeli nie to nie jest aktywne LTE i najpewniej nie uda się włączyć w BOK.

Oczywiście różnie może być.

Tak wygląda starter z działającym na pewno dostępem do LTE:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/projekty ... _03_v2.png
ygreko

Prawie zdałeś... Niestety, to nie jest takie proste. Kupiłem odpowiedni starter z odpowiednim logo, w sklepie tmobile mówili, żebym wbił kod do aktywacji pakietu 250 mb, bo w takim jest LTE, wbiłem, kasę zżarło - LTE nie ma, nikt nic nie wie, tmobile.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

To dzwoń na infolinię prepaid - 602 960 200. Do autoryzacji powinien PUK wystarczyć.
ygreko

Napisałem do nich dziś o 6 rano, czekam na reakcję.
W tym samym czasie udało mi się wymienić 3 maile z bokiem playa i tutaj już działa i testuję. Prawdę mówiąc to już mi się nie chcę czekać aż się tmobile ruszy, playowy LTE działa dobrze.
ODPOWIEDZ