Internet Virgin Mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet Virgin Mobile
Hej. Zamierzam przenieść numer do VM, ale nie wiem, czy będę miała zasięg Internetu. W ich ofercie są bardzo atrakcyjne pakiety i chciałabym z nich skorzystać.
Na nadajnikach jakiej sieci działa internet VM?
Na nadajnikach jakiej sieci działa internet VM?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet Virgin Mobile
Virgin Mobile korzysta z nadajników Play (2G/3G/4G) oraz T-mobile (2G/3G/4G).
Także zasięg pewnie masz, tylko zagadką jest najwyższa dostępna technologia, ale nie podałaś lokalizacji więc trudno gdybać.
Także zasięg pewnie masz, tylko zagadką jest najwyższa dostępna technologia, ale nie podałaś lokalizacji więc trudno gdybać.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Serio karty VM wpuszczane są do LTE T-Mobile? Coś mi się nie wydaje.Yanusz pisze:T-mobile (2G/3G/4G)

-
- Użytkownik forum
Ktoś się orientuje jakie są ograniczenia transferu w Virgin Mobile w przypadku LTE?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Artykuł w polskiej wikipedii mówi że Virgin Mobile korzysta z infrastruktury Play i Orange.Yanusz pisze:Virgin Mobile korzysta z nadajników Play (2G/3G/4G) oraz T-mobile (2G/3G/4G).
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jako użytkownik Virgin Mobile powiem, że korzysta z Play i T-Mobile.hubert pisze:Play i Orange
-
- Stały użytkownik forum
Gdzieś na stronie mają info ze 70 mbit więc wychodzi na to że taka sama jak w Play.m6.krakow pisze:Ktoś się orientuje jakie są ograniczenia transferu w Virgin Mobile w przypadku LTE?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
LTE: T-mobile do 30Mb/s, Play do 70Mb/s. Wszystko inne do 7.2Mb/s 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
xander21, wpuszcza do LTE T-Mobile? To ciekawe.
-
- Stały użytkownik forum
Na pewno nie T-mobile.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Dla jasności muszę coś sprecyzować.
Oczywiście Virgin Mobile nie działa na LTE T-mobile (po prostu zrobiłem kopiuj/wklej i nie wyedytowałem).
Działa we wszystkich technologiach Play oraz T-mobile 2G/3G, także na nadajnikach Orange (o ile wpuszczane są do niego karty T-mobile w ramach NetWorks!).
Oczywiście Virgin Mobile nie działa na LTE T-mobile (po prostu zrobiłem kopiuj/wklej i nie wyedytowałem).
Działa we wszystkich technologiach Play oraz T-mobile 2G/3G, także na nadajnikach Orange (o ile wpuszczane są do niego karty T-mobile w ramach NetWorks!).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak podejrzewałem.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niezbyt to precyzyjne określenie. Działa na wspólnym u900 T-mobile/orange. Chyba że w są jakieś lokalizacje gdzie jeszcze wpuszcza do normalnego orange mi o takich nic nie wiadomo.Yanusz pisze:także na nadajnikach Orange (o ile wpuszczane są do niego karty T-mobile w ramach NetWorks!).
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
No tak, do nadajników GSM Orange VM się nie logują. Tylko U900.
Nie zmienia to faktu, że jeśli chodzi o pokrycie terenu, abonenci mają sporo opcji.
1. LTE Play
2. UMTS 900 T-mobile(Orange)/Play
3. UMTS 2100 T-mobile/Play
4. EDGE T-mobile/Play
Nie zmienia to faktu, że jeśli chodzi o pokrycie terenu, abonenci mają sporo opcji.
1. LTE Play
4. EDGE T-mobile/Play
-
- Użytkownik forum
Bez zmian?
Szanowni Państwo, czy nic w temacie zasięgu VM się nie zmieniło? Rozważam przeniesienie numeru. Mam dwa pytania:Yanusz pisze:No tak, do nadajników GSM Orange VM się nie logują. Tylko U900.
1. LTE Play
4. EDGE T-mobile/Play
1. Czy przy rozmowach głosowych także mają zastosowanie cytowany wpis, czy tylko dotyczy to transmisji danych?
2. Czy możliwe jest ręczne wybranie sieci (jak w Play)?
Byłem w sieci Play parę miesięcy temu. Denerwowała mnie słaba jakość połączeń, skrzypienie, zrywanie (Gniezno). Obecnie na T-mobile od strony technicznej nie mogę powiedzieć złego słowa. Tylko te ceny… Zależy mi na mniejszych rachunkach ale nie kosztem drastycznego spadku jakości.. Warto rozważać VM?
Pozdrawiam Forumowiczów.
- wojteks
- *** Administrator ***
Rozważałeś Nju?aLPav pisze: Zależy mi na mniejszych rachunkach
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
TakaLPav pisze:ręczne wybranie sieci (jak w Play)?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Właściwie to mógłbym powiedzieć o zgoła odmiennych uczuciach, jak to t-mobile jest niefajny, tyle że po GSMie. Odkąd przełączyłem telefon do trybu 3G only nie mam żadnych problemów ani na natywnym playu ani w roamingu t-mobile. Ani na drugim telefonie z kartą t-mobile.aLPav pisze:Byłem w sieci Play parę miesięcy temu. Denerwowała mnie słaba jakość połączeń, skrzypienie, zrywanie (Gniezno). Obecnie na T-mobile od strony technicznej nie mogę powiedzieć złego słowa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Porównywałem oferty. VM wydaje mi się najlepszą opcją dla mnie (duża paczka danych).wojteks pisze: Rozważałeś Nju?
[ Dodano: 2015-07-06, 09:05 ]
Dziękuję. To dobra opcja. Ale nadal nie wiem czy podział T-mobile - Play dotyczy tylko danych czy usług głosowych także?Piotrek24 pisze:Tak
[ Dodano: 2015-07-06, 09:07 ]
To zawsze jest bardzo indywidualna sprawa zależąca w głównej mierze od zasięgu w danym miejscu. Natomiast jakieś średnie można wyciągnąć. Czy na chwilę obecną są tu użytkownicy VM którzy mogą cokolwiek powiedzieć o jakości połączeń i internetu w tej sieci??krystianb pisze:Właściwie to mógłbym powiedzieć o zgoła odmiennych uczuciach, jak to t-mobile jest niefajny, tyle że po GSMie. Odkąd przełączyłem telefon do trybu 3G only nie mam żadnych problemów ani na natywnym playu ani w roamingu t-mobile. Ani na drugim telefonie z kartą t-mobile.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2015-07-10, 21:58 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2015-07-10, 20:57 przez aLPav, łącznie zmieniany 1 raz.