Livebox+loco i router

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ski3a
Początkujący użytkownik forum

Livebox+loco i router

Post autor: ski3a »

Witam, mam problem bo nie moge ogarnąć w konfiguracj sprzętu i czy mógłby mi ktoś z mądrych głów :) napisać jak to zrobić? wiec jest tak livebox pod niego chce podłączyć bezprzewodowo loco m2 a pod loco router(TL-WR841N) który będzie rozsyłał sygnał tylko wi-fi. Wszystko to chodziło dzień po czym nanostacja zaczęła sie resetować samoczynnie potem namieszałem za bardzo w ustawieniach i aktualnie jest wszystko zresetowane do fabrycznych ustawienń.Chodzi mi dokładnie jak mam poustawiać adresy w liveboxie , nano i w tp linku i w jakim trybie ma działać loco stacja czy router :niepewny:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Livebox+loco i router

Post autor: Jo_gurt »

LB: LAN 192.168.1.1
NS: stacja, 192.168.1.2 (lub inny z tej podsieci, spoza puli DHCP)
TL: jeśli chcesz dodatkowego NATa to kabel z NS w WAN, adres WAN kolejny wolny z 192.168.1.0/24, LAN: 192.168.10.1
ski3a
Początkujący użytkownik forum

Re: Livebox+loco i router

Post autor: ski3a »

Ok dzięki już działa tylko jest problem z prędkością na wi-fi z tp linka max to 2mb/s może troch ponad, a prosto z LB to 10mb/s poniżej screeny może coś jest jeszcze źle ustawione w NS?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ