Problem z zasięgiem. Brak wejścia w modemie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z zasięgiem. Brak wejścia w modemie
Modem mam huawei e5180. Czy są wzmacniacze do takiego modemu? Czy mógłby mi ktoś sprostować co potrzebuje i jaki to koszt? Nie wiem jaka jast odległość od nadajnika (nigdzie nie mogę <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> mapy). Prosze o pomoc
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem z zasięgiem. Brak wejścia w modemie
Jaka dokładnie lokalizacja? Ochodza k/Skawiny?
Jaka sieć?
Jaka sieć?
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- Guru bezprzewodowy
Post całkowicie niezrozumiały, o jakie wejścia chodzi? Pewnie anten zewnętrznych , których ten elegancik pewnie nie posiada. Internet zapewne w Play i wzięty razem ze sprzętem a tu taka lipa. Zabawka warta z 300 zł , w Play trzeba za nią w ratach zapłacić 24x40=960 zł. To największy błąd jaki można zrobić biorąc ofertę w Play z tym routerem. Ogólnie nikt rozsądny, umiejący liczyć i znający ceny sprzętu nie weźmie oferty Play ze sprzętem- jest 3 krotnie droższy niż na wolnym rynku. Dobra rada E-5180 na Allegro,OLX. Może ktoś nieświadomy kupi, choć ceny z jakimi wystawiają są kosmiczne, przepraszam komiczne
. Za uzyskaną kasę kup B-593s-22 z porządnymi wejściami anten zewnętrznych( SMA). Do tego dokup http://www.cybertech.com.pl/p112,antena ... -b593.html kabel do 10m. Zasięg LTE w Play zapewnia któryś z BTS-ów LTE1800Play w Skawinie.

-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki. A co do poprzedniego to tak koło skawiny i Play...
[ Dodano: 2014-12-03, 19:57 ]
A jak konieczna jest wymiana rutera (nie ja brałem, tata brał) to czy możecie mi podać najlepszy w normalnych pieniądzach ~ruter stary+200-300pln?
[ Dodano: 2014-12-03, 19:57 ]
A jak konieczna jest wymiana rutera (nie ja brałem, tata brał) to czy możecie mi podać najlepszy w normalnych pieniądzach ~ruter stary+200-300pln?