Wybór operatora internetowego
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Wybór operatora internetowego
Oczywiście masz rację z tym telewizorem, czy modemem, ale jak ktoś obecnie oglądał TV na monitorze, to nie pogardzi nawet takim sprzed 2 lat 

- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Dokładnie.P4TRYK pisze:Oczywiście masz rację z tym telewizorem, czy modemem, ale jak ktoś obecnie oglądał TV na monitorze, to nie pogardzi nawet takim sprzed 2 lat
Jeden lubi czekoladę, a drugi jak mu nogi śmierdzą.
A tak na poważnie, dla mnie 2-3 wejścia HDMI, 1-2 USB, wejście na kabel LAN ( nie musi być wi-fi ) i najważniejsze, aby było na czym oko zawiesić. Oczywiście lepiej by było,jak by obraz był idealny, zakrzywiony ekran, 60 cali itp, ale za to się płaci.
Będę na wiosnę kupował dwa TV, nie będę przesadzał z kwotą ( 2,500zł za sztukę około 47 cali )nie potrzebuję smarta, 3D i co tam jeszcze taki smart TV ma, TV nie oglądam dużo, więc nie przywiązuję uwagi do tego, żeby był full-wypas.
Jak bym Wam napisał, na czy ja teraz oko zawieszam, to byście się uśmiali.
RAW
-
- Użytkownik forum
To to już mamy omówione, a co ze sprzętem, co Panowie byście doradzili.
Kupić jeden modem+router w jednym typu B593, czy coś osobno składać? No i jakaś antena?
Kupić jeden modem+router w jednym typu B593, czy coś osobno składać? No i jakaś antena?
- elcidx
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Osobiście przy play mam Modem E3272 HiLink + router TpLink 1043NDv2 + hub aktywny logilinka i spisuje się świetnie.
Osobiście jestem zwolennikiem osobno routera i modemu bo zapewnia większe możliwości konfiguracyjne i nawet jest trochę tańsze.
Zamiast 1043 można wziąć WDR3600 raczej nie powinien potrzebować huba.
Co do anteny to Cybertech 15dB Mimo.
Zajrzyj w dział sprzętowy, jest tam sporo o tych konfiguracjach.
Osobiście jestem zwolennikiem osobno routera i modemu bo zapewnia większe możliwości konfiguracyjne i nawet jest trochę tańsze.
Tu jest podpis.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
@P4ATRYK w tej kwestii, nie pomogę Ci, osobiście mam radiówkę, dwie zabawki jakie są potrzebne aby mieć wi-fi mam od TP-Linka, nic ciekawego ( zresztą już 3-4 letnie zabawki ), jak przeprowadzę się do nowej chatki ( za może 6-10 miesięcy ) tam mam już pociągniętą linie ,,lanowską'' zresztą z pomocą @ja.michał, bo pewnie na piętrze bym nie miał zasięgu wi-fi.
Do czego dążę, jak bym zrobił po swojemu, to pewnie sygnał wi-fi byłby słaby, a tak na piętrze postawię drugi AP ( sygnał wifi od niego oraz do pokoi kabel a tam już switch na TV czy konsolę)
Także, jak masz duży dom to musisz to przemyśleć, a najlepiej popytać tutaj, ktos się znajdzie
Do czego dążę, jak bym zrobił po swojemu, to pewnie sygnał wi-fi byłby słaby, a tak na piętrze postawię drugi AP ( sygnał wifi od niego oraz do pokoi kabel a tam już switch na TV czy konsolę)
Także, jak masz duży dom to musisz to przemyśleć, a najlepiej popytać tutaj, ktos się znajdzie

RAW
-
- Użytkownik forum
Co do huba to mam BELKIN F5U264.elcidx pisze:Osobiście przy play mam Modem E3272 HiLink + router TpLink 1043NDv2 + hub aktywny logilinka i spisuje się świetnie.
Czyli co dokupić modem + routera najlepiej osobno? Obecny router + antenę mogę sprzedać, bo pewnie na nic się nie zdadzą
taką posiadam :
http://www.cybertech.com.pl/p73,antena- ... nnych.html
LTE ma pewnie pasmo 1800MHz, więc tą muszę sprzedać
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak lubisz zabawy, zmiany firmware, plątaninę kabli to kup osobne urządzenia, jak chcesz sprzęt włącz i zapomnij to Huawei B593, D-Link DWR921.P4TRYK pisze:Czyli co dokupić modem + routera najlepiej osobno?
Co do anteny to do LTE musi być dualna.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Ten Huawei B593 to jaki dokładnie model, bo wiem że jest kilka i ważne z jakiego brandu itd?
Wolałbym kupić jedno urządzenie i mieć spokój, nie bawie się w zamianę oprogramowań itd.
Wolałbym kupić jedno urządzenie i mieć spokój, nie bawie się w zamianę oprogramowań itd.
- wojteks
- *** Administrator ***
Z Plusa szukaj B593s-22 powiedzmy.P4TRYK pisze:Ten Huawei B593 to jaki dokładnie model,
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Kupiłem B593s-22
już jestem po testach, średnio wyciągam download 15Mb/s, upload około 10Mb/s
Jestem zadowolony, ale sygnał wiadomo można to polepszyć montując antenę, wiec pytanie jaka będzie najlepsze anteny i gdzie je najlepiej skierować?
już jestem po testach, średnio wyciągam download 15Mb/s, upload około 10Mb/s
Jestem zadowolony, ale sygnał wiadomo można to polepszyć montując antenę, wiec pytanie jaka będzie najlepsze anteny i gdzie je najlepiej skierować?
Ostatnio zmieniony 2014-12-07, 17:43 przez P4TRYK, łącznie zmieniany 2 razy.