Internet w Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet w Play
Witam.
Mam pytanko. Kupiłem niedawno modem Huawei e3131 razem ze starterem Play Internet na kartę. W ofercie pisało, że będę mógł odbierać jakiś super nowoczesny LTE 4g, później się okazało, że ten modem nawet nie obsługuje 4g ... . Właściwie na prędkość tego udawanego 4g nie narzekam, jednak chcę trochę zwiększyć limity danych i zastanawiam się nad przejściem na abonament w Play. Tu się rodzi moje pytanie. Czy jak wezmę ofertę bez urządzenia, to czy będę mógł z obecnym modemem korzystać z usług abonamentu?
Czy może tam do odbioru potrzeba modemu z prawdziwym 4g?
Pozdrawiam.
Mam pytanko. Kupiłem niedawno modem Huawei e3131 razem ze starterem Play Internet na kartę. W ofercie pisało, że będę mógł odbierać jakiś super nowoczesny LTE 4g, później się okazało, że ten modem nawet nie obsługuje 4g ... . Właściwie na prędkość tego udawanego 4g nie narzekam, jednak chcę trochę zwiększyć limity danych i zastanawiam się nad przejściem na abonament w Play. Tu się rodzi moje pytanie. Czy jak wezmę ofertę bez urządzenia, to czy będę mógł z obecnym modemem korzystać z usług abonamentu?
Czy może tam do odbioru potrzeba modemu z prawdziwym 4g?
Pozdrawiam.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet w Play
E3131 nie ma LTE więc żeby korzystać z LTE musisz kupić modem albo router z LTE1800, jeżeli jednak jesteś poza zasięgiem LTE posiadany przez Ciebie modem wystarczy.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Innymi słowy, podaj lokalizację a pomożemy.
-
Dzieki za szybka odpowiedz.
Moj kod pocztowy to 50-504. Jezeli mozna tam realnie odebrac lte, to zainwestuje w nowszy modem, na starym sobie bede trzymal aero
Moj kod pocztowy to 50-504. Jezeli mozna tam realnie odebrac lte, to zainwestuje w nowszy modem, na starym sobie bede trzymal aero

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Kod podany wskazuje na Wrocław więc LTE Play masz murowane-kup modem HUAWEI E3372/E3272 i do tego rozpatrz nową ofertę prepaid Play(45zł. za NoLomit w 3G i LTE bez umowy na kartę).
darekka
-
Dzięki, tyle chciałem wiedzieć. Temat można zamknąć.
-
- Użytkownik forum
Witam .Czy PLAY LTE na odcinku ok 2 km. w linii prostej będzie dobrze działał ? Dodam , że jest to nowy nadajnik postawiony w połowie zeszłego roku , a pokrycie zasięgu według map PLAY mam. Pozdrawiam.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
specjal-1 sam sprawdź. Kup prepaida i testuj, to będzie najlepsze. Nikt Ci nie wywróży z fusów.
Ten przekaźnik na 100% działa?
Ten przekaźnik na 100% działa?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Kupować nie musisz jeśli masz blisko salon-mają darmowe startery zasięgowe. Jeśli myślisz o migracji do abonamentu to polecam zakup oferty http://www.play.pl/oferta/play-abonamen ... ited2.html za 15,98zł . W tym masz 6msc darmowego LTE i możliwośc późniejszego aktywowania Nielimitowanego LTE za 20zł.msc. Umowa to tylko 15msc.
Ja zmigrowałem prepaidy do tej oferty http://www.play.pl/oferta/migracja/abon ... ited2.html i w niej można mieć to samo za 9,99zł. lecz są problemy z systemem, który nie bardzo chce zrozumieć że zamawiając migrację przez internet nie musimy mieć aktywnego startera przez minimum 3msc. (zapis Regulaminu mówi jedynie o aktywności połączeń wychodzących jako warunku migracji do oferty za 9,99zł.). Ale jeśli chcesz to możesz z nimi powalczyć.
Sam podpisując umowę dostałem warunki niezgodne z Regulaminem(abo.za 15,98 zamiast 9,99zł) ale już z tą nieprawidłowością walczę.
Dodam, że chcąc zmigrować prepaid musisz mieć na nim ofertę głosową z ważnymi poł. wychodzącymi w momencie migracji ale do testów możesz wziąć starter internetowy.
Na moment obecny tańszej oferty nie ma i raczej długo nie będzie.
Ja zmigrowałem prepaidy do tej oferty http://www.play.pl/oferta/migracja/abon ... ited2.html i w niej można mieć to samo za 9,99zł. lecz są problemy z systemem, który nie bardzo chce zrozumieć że zamawiając migrację przez internet nie musimy mieć aktywnego startera przez minimum 3msc. (zapis Regulaminu mówi jedynie o aktywności połączeń wychodzących jako warunku migracji do oferty za 9,99zł.). Ale jeśli chcesz to możesz z nimi powalczyć.
Sam podpisując umowę dostałem warunki niezgodne z Regulaminem(abo.za 15,98 zamiast 9,99zł) ale już z tą nieprawidłowością walczę.
Dodam, że chcąc zmigrować prepaid musisz mieć na nim ofertę głosową z ważnymi poł. wychodzącymi w momencie migracji ale do testów możesz wziąć starter internetowy.
Na moment obecny tańszej oferty nie ma i raczej długo nie będzie.

Ostatnio zmieniony 2015-02-01, 11:14 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.
darekka
-
- Użytkownik forum
Witam. Właśnie zamówiłem w PLAY usługę FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED tylko SIM za 29,90 za m-c. Na próbę mam 14 dni, zobaczę jak to będzie latało .Jak będzie ok. to spadam z PLUSA.
- onken
- ** Moderator **
Ale to chyba nie ma bezpłatnego LTE....
Nie lepiej było zamówić za 9,90 i dokupić LTE za 20 zł ??
Nie lepiej było zamówić za 9,90 i dokupić LTE za 20 zł ??
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW