Router hspa+dc do orange free
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router hspa+dc do orange free
Witam.
Poszukuje routera mobilnego lub stacjonarnego do orange free. Zastanawiałem się nad huawei e5220, lecz wolałbym router obsługujący hspa+dc, niestety wszystkie jakie znalazłem obsługują również LTE i kosztują ponad 400 zł, tak więc szukam czegoś tańszego, bez LTE ale z hspa+dc.
Modemu używałbym tylko w jednym miejscu, branie pod uwagę huawei e5220 wiąże się tylko z niską ceną, oraz tym że chcę włożyć kartę sim do urządzenia, dokonać ewentualnej pierwszej konfiguracji i już niczym się nie martwić.
Rozwiązania typu Modem + router nie wchodzą w grę, jakieś propozycje?
P.S do BTSa mam 530 metrów, obsługuje UMTS 2100, 900 oraz LTE 1800
Poszukuje routera mobilnego lub stacjonarnego do orange free. Zastanawiałem się nad huawei e5220, lecz wolałbym router obsługujący hspa+dc, niestety wszystkie jakie znalazłem obsługują również LTE i kosztują ponad 400 zł, tak więc szukam czegoś tańszego, bez LTE ale z hspa+dc.
Modemu używałbym tylko w jednym miejscu, branie pod uwagę huawei e5220 wiąże się tylko z niską ceną, oraz tym że chcę włożyć kartę sim do urządzenia, dokonać ewentualnej pierwszej konfiguracji i już niczym się nie martwić.
Rozwiązania typu Modem + router nie wchodzą w grę, jakieś propozycje?
P.S do BTSa mam 530 metrów, obsługuje UMTS 2100, 900 oraz LTE 1800
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Router hspa+dc do orange free
Wybór własciwie jeden http://allegro.pl/modem-router-wi-fi-pl ... 15270.html Nie obsługuje UMTS900 i LTE1800.
-
Dzięki, właściwie to wszystko czego potrzebuje i jestem gotowy do zakupu 
Mam tylko jeszcze jedno pytanie:
Czy jest router taki jak ten/podobny do tego, który jednak obsługuje LTE 1800, i który jest najtańszy? Jak napisałem, nie potrzebuje LTE ponieważ mam bardzo dobre prędkości pobierania/wysyłania w Orange (Teraz używam w telefonie), ale na przyszłość może się przydać. W skrócie, jeżeli w grę wchodziła by niewiele wyższa cena (100-150 zł), to kupiłbym ten z LTE tak "na zapas"

Mam tylko jeszcze jedno pytanie:
Czy jest router taki jak ten/podobny do tego, który jednak obsługuje LTE 1800, i który jest najtańszy? Jak napisałem, nie potrzebuje LTE ponieważ mam bardzo dobre prędkości pobierania/wysyłania w Orange (Teraz używam w telefonie), ale na przyszłość może się przydać. W skrócie, jeżeli w grę wchodziła by niewiele wyższa cena (100-150 zł), to kupiłbym ten z LTE tak "na zapas"

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
elessar, nie w tej cenie. Niestety z LTE1800 wszystko kosztuje ponad 400 zł. DWR-923 nawet dobrze kupić bo jest tanie aktualnie, a zdrożeje jak wprowadzą u nas LTE800 i LTE2600.
-
Dzięki, właśnie kupiłem DWR-923, dzięki za informację.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Daj znać jak działa. 

-
Router dostałem dzisiaj, działa, lecz jednak mam wątpliwości czy jestem w hspa+dc, jak mogę to sprawdzić? W orange za pomocą tego routera mam upload 3.5Mb/s a download 15Mb/s.
http://www.speedtest.net/my-result/3951626668
Chyba jednak działa hspa+dc, na modemie huawei 3131 osiągałem maksymalnie 7.5Mb/s downloadu. Jak dla mnie jest ok
http://www.speedtest.net/my-result/3951626668
Chyba jednak działa hspa+dc, na modemie huawei 3131 osiągałem maksymalnie 7.5Mb/s downloadu. Jak dla mnie jest ok

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
elessar, mam podobne osiągi na tym routerze w Orange i T-Mobile. To jest DC.
-
Mam jeszcze pytanie: Czy jest sposób by odczytać SMS z karty SIM włożonej do tego routera?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niestety nie da się.
W Norweskiej sieci trzeba zarejestrować numer karty włożonej do routera na ich stronie i przez ich stronę, po zalogowaniu, można sprawdzać wiadomości. U nas to nie zadziała z oczywistych względów.
W Norweskiej sieci trzeba zarejestrować numer karty włożonej do routera na ich stronie i przez ich stronę, po zalogowaniu, można sprawdzać wiadomości. U nas to nie zadziała z oczywistych względów.
-
Szkoda, robi mi to mały problem, gdyż ten numer mam w banku i nie mam jak odczytywać SMSkodów. No nic, trzeba zmienić numer tel w banku
Jeszcze raz dzięki za polecenie tego routera, działa znakomicie.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No niestety, cena atrakcyjna więc są i minusy. Najważniejsze, że działa i jesteś zadowolony.