Witajcie

. Obecnie mam internet z plusa, 20
GB za 80zł + 50
GB w nocy. Wykorzystuje wszystko doszczętnie

, starcza na styk, jak wiadomo apetyt rośnie w miare jedzenia. Biorąc ten internet 2 lata temu (aktualnie kończy mi się umowa) , był on najlepszą ofertą w mojej okolicy. Wzięłam wtedy modem z plusa obsługujący lte itp (ten z obrotowym wejściem usb) + antena patyczkowa, kierunkowa (byłem na skwarku zasięgu hspa+ 900Mhz) . Zestaw się sprawdził po mimo negatywnych opinii w necie typu "chińskie <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>". Łapałem zasięg z 15km (tak 15 km w lini
i prostej od nadajnika hspa+ 900Mhz) w tym czasie pobudowali w Dobrem, oddalonej wsi 6km w lini
i prostej nadajnik. Tak więc łapałem zasięg już z tamtego nadajnika. Z początku internet chodził po 1000kb/s , tak przez około pierwsze 6 miesięcy po czym krok w krok spadał jak do dzisiaj (aktualnie 100-50kb/s). Kończy mi się umowa i raczej nie będzie ona już przedłużana nadajnik za bardzo przymulony, aero 2, cyfrowy polsat, roaming playa robi swoje

. Na oku mam teraz 2 oferty internetu.
T-mobile 40
GB+noce bez limitu+ modem z lte (w tej ofercie nie ma routerów) za 44zł (nie ma tej oferty w internecie, przy rozmowie z konsultantem , taką mi zaoferował)
Play 29zł 30
GB+noce bez limitu a pierwsze 6 miesięcy bez limitów...
Sprawa dotyczy mojego zasięgu do nadajnika t-mobile umts 900Mhz mam 2-3km zaś do playa ok 6km
Co do transferu , kupiłem startówkę i wykonałem speedtesta (godzina 17.00)
wynik iplusa 0,50
Mb (oczywiście downlaod)
wynik playa 3,40
Mb
wynik t-mobile też w graniach tego, kumpel ma i te 500kb/s coś takiego jest.
Oczywiście mój iplus w nocy łapie te 1000kb/s jak kiedyś

ale w dzień czegoś takiego nie doświadcze.
Dodatnim atutem tego playa jest to że w tej miejscowości 6km mają również pozwolenie na LTE, czyli lada moment może zacząć działać

, t-mobile,plus aktualnie nie mają nic w planach.
Posiadam antenę z plusa... Lecz ona ma dwa złącza. Polecicie jakiś router z 2 złączami anteny zewnętrznej ?
Według mnie nie opłaca się płacić nie wiadomo ile więcej aby mieć od
_razu router.
59zł z routerem
29zł bez
30zł x 24 = 720zł
a router kosztuje 1/3 tego.
I tu mam dylemat czy brać internet z t-mobile, bez anteny zewnetrznej.
Czy internet z playa z anteną zewnętrzną i z przyszłościowym LTE (jeżeli by przy 6km złapało)
Pozdrawiam