Jaki router rozdziela pasmo na godzinowe np: od 00.01 do7.59
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki router rozdziela pasmo na godzinowe np: od 00.01 do7.59
Witam
od kilku dni jestem uzytkownikiem Orange lte. PO rezygnacji z Neostrady. Wziąłem pakiet 100 gb z tabletem YOGA 2.
Karta na razie jest e tabku. Prędkości do około 60 Mb/s . Za chwilę zamierzam kupić router :HUAWEI CPE B593s-22 i anteny.
Ale pytanie moje jest następujące:
Ponieważ mam NC+ i PS4 chcę podłączyć te sprzęty pod w/w router.
A jako że ma niby pakiet wolna noc czy jakoś takoś hehe czyli w nocy za free chciałbym aby te sprzęty tylko pobierały po północy do 8 rano. Zwłąszcza NC+.
Czy istnieje taka możliwość ustawienia tak tego routera by puszczał transfer tylko w nocy?
Sorki jeśli to głupie pytanie ale nie znam się na tym w ogóle.
Ewentualnie czy inny router lte to potrafi?
POZDR
Ps
Zamieściłem tego posta rówiez w innym poście o b593s22 takze ma nadzieje ze ten temat zostanie
od kilku dni jestem uzytkownikiem Orange lte. PO rezygnacji z Neostrady. Wziąłem pakiet 100 gb z tabletem YOGA 2.
Karta na razie jest e tabku. Prędkości do około 60 Mb/s . Za chwilę zamierzam kupić router :HUAWEI CPE B593s-22 i anteny.
Ale pytanie moje jest następujące:
Ponieważ mam NC+ i PS4 chcę podłączyć te sprzęty pod w/w router.
A jako że ma niby pakiet wolna noc czy jakoś takoś hehe czyli w nocy za free chciałbym aby te sprzęty tylko pobierały po północy do 8 rano. Zwłąszcza NC+.
Czy istnieje taka możliwość ustawienia tak tego routera by puszczał transfer tylko w nocy?
Sorki jeśli to głupie pytanie ale nie znam się na tym w ogóle.
Ewentualnie czy inny router lte to potrafi?
POZDR
Ps
Zamieściłem tego posta rówiez w innym poście o b593s22 takze ma nadzieje ze ten temat zostanie
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaki router rozdziela pasmo na godzinowe np: od 00.01 do7.59
Frytki to potrafia. Czy inne routery - nie wiem, szukaj hasla "kid protection".
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Jaki router rozdziela pasmo na godzinowe np: od 00.01 do
Każdy z wgranym openwrt/gargoylerlido777 pisze: Ewentualnie czy inny router lte to potrafi?
-
Re: Jaki router rozdziela pasmo na godzinowe np: od 00.01 do
Czyli do H B593 tez się da wgrać?zygzak73 pisze:Każdy z wgranym openwrt/gargoyle
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-12-09, 22:04 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-12-09, 22:04 przez rlido777, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie, gargoyle nie da się wgrać.rlido777 pisze:Czyli do H B593 tez się da wgrać?
Nie pomagam na PW!
-
Bym powiedzial, wszystkie z alternatywnym softem.
W tomato rowniez mozesz sobie ustawic zeby puszczal net dla danego IP tylko w okreslonym czasie.
Najlepiej poszukaj routerow, ktorych producenci zezwalaja na wgranie alt. softu bez utraty gwarancji, np. Netgear WNR3500L v2 z TOMATO. Instalacja jest banalna poprzez WWW routera.
W tomato rowniez mozesz sobie ustawic zeby puszczal net dla danego IP tylko w okreslonym czasie.
Najlepiej poszukaj routerow, ktorych producenci zezwalaja na wgranie alt. softu bez utraty gwarancji, np. Netgear WNR3500L v2 z TOMATO. Instalacja jest banalna poprzez WWW routera.