Przeleciałem troche forum i widze że ludzie mają różne problemy i pytania ale ja chciałbym żebyście konkretnie mi pomogli , tak żeby wszystko fajnie śmigało pod te moje urządzenia

Dziś byłem w Orange i przedłużyłem umowe . W swojej umowie dostałem 2 karty , jedną mam w soim telefonie (Iphone) mam tam 2GB transferu LTE. Dostałem równierz drugą karte z 5GB internetem LTE . Poszukuje urządzenia w które będe mógł wrzucic tą kartę. Nie wiem na jakiej dokładnie zasadzie działa taki sprzęt ale chciałbym żebym z tego modemu/routera mógł korzystać bezprzewodowo w swojej komórce i laptopie . Moglibyście rozjaśnić mi troche sytuacje i pomóc w wyborze sprzętu ? Byłbym bardzo wdzięczny!
Myśle że chce przeznaczyć na sprzęt koło 100 zł , jeśli bedzie trzeba to porwe się na więcej .
Głównie zalezy mi na tym zeby urządzenie było małe , tak abym mógł wrzucic je do kieszeni lub wrzucic do plecaka idąc na uczelnie

Z góry dzięki za pomoc ! Jestem totalnie w tym zielony więc nie denerwujcie się jeśli coś źle napisałem