Od jakiego operatora internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Od jakiego operatora internet
Cześć niedawno wziąlem internet od CP niestety u mnie to nie działa tak jak pan zapewniał.Pojawiła się możliwość że mój brat weźmie ten internet do miasta gdzie działa nawet dobrze,a ja wybiore coś innego.Do wyboru mam Play lub Orange/Netie.Powiecie mi co lepsze ? Dzwoniąc do Orange usłyszałem że po moich kablach (Lokalizacja Kocmyrzów Małopolskie) mogą mi zaoferować internet 1 do 10Mb/s nic więcej się nie dowiedziałem.Jednak w Netii zaproponowano mi 20Mb/s bez limitu (przez telefon stacjonarny z Orange).Co myślicie czy lepiej wziąć LTE z Play na test.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Od jakiego operatora internet
Trochę lakoniczne te informacje o tym ADSL. Najlepiej byłoby zadzwonić do Orange, albo pójść do nich i zamówić najpierw wywiad techniczny. Wtedy będziesz wiedział ile realnie może działać to ADSL. Orange mówi od 1 do 10 Mb/s, a Netia mówi do 20 Mb/s. Pewnie nawet Netia będzie działać do 10 Mb/s skoro to i tak łącza Orange.
Od strony technicznej kabel będzie lepszy bo tam masz prawdziwy brak limitów. Playa można przetestować na jakimś prepaidzie, ale powalczyłbym jednak o ten ADSL.
Oczywiście to twoja decyzja.
Od strony technicznej kabel będzie lepszy bo tam masz prawdziwy brak limitów. Playa można przetestować na jakimś prepaidzie, ale powalczyłbym jednak o ten ADSL.
Oczywiście to twoja decyzja.

-
- Użytkownik forum
Byłem u ekspertów w "Orange" i nie obrażając tutaj blondynek to Pani mi nawet nie udzieliła informacji na temat kabli (jaka prędkość) stwierdziła że nie ma możliwości.A pan na infolini co innego powiedział.Jak działa LTE z Play kupiłem antene do cyfrowego polsatu ale niestety mają mieć niby niskie pingi w lte (mam zasięg jakiś) niestety ping w CS:GO wynosi niecałe 900.Czy po kablu nawet z prędkością 5Mb/s był by mniejszy ping ?
-
- Stały użytkownik forum
Te LTE z plusa było pewne że nie będzie Ci działało. Do nadajnika z playa "LTE" masz około 1,5km więc na 100% złapieszSwampi233 pisze:Cześć niedawno wziąlem internet od CP niestety u mnie to nie działa tak jak pan zapewniał.Pojawiła się możliwość że mój brat weźmie ten internet do miasta gdzie działa nawet dobrze,a ja wybiore coś innego.Do wyboru mam Play lub Orange/Netie.Powiecie mi co lepsze ? Dzwoniąc do Orange usłyszałem że po moich kablach (Lokalizacja Kocmyrzów Małopolskie) mogą mi zaoferować internet 1 do 10Mb/s nic więcej się nie dowiedziałem.Jednak w Netii zaproponowano mi 20Mb/s bez limitu (przez telefon stacjonarny z Orange).Co myślicie czy lepiej wziąć LTE z Play na test.

Play jako jedyny określił ofertę "bez limitu". Za to go propsuje 

-
- Użytkownik forum
Jedynie co to idą tutaj kable od starej Neostrady. Byłem u Orange za 100 zł polecili mi praktycznie nic. Bo chyba 50 kanałów +telefon(linia) i internet od 1 do 10mb/s podobno ma działać z prędkością około 5 mb/s. W Netii dostane telewizje jeżeli internet będzie działa z prędkoscią przynajmniej 12 mb/s oraz będę miał telefon z Orange.
-
- Stały użytkownik forum
No to chyba lepiej rozważyć oferte LTE. Bo telefon+telefon/utrzymanie linni pewnie więcej wyniesie 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
O tak wszystkim wciskaj LTE dziś działa jutro już nie a płacić przez 2 lata trzeba.Skrillex pisze:Bo telefon+telefon/utrzymanie linni pewnie więcej wyniesie
W netii: LLU ~50zł, BSA ~60zł z prawdziwym bezlimitem, a nie korzystaniem z netu jak saper, do pierwszej przycinki.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Używam lte od rbm pół roku i nic się nie dzieje. Żadnej "przycinki"
- wojteks
- *** Administrator ***
-
- Mistrz bezprzewodowy
No tylko problemem jest to ze nie jest to oferta dla nowego klienta, ale faktycznie rozsadna predkosc za rozsadna cene i do tego bez umowy, bo placic 100zl za internet to juz moim zdaniem jest drogawo.krystianb pisze:] O tak wszystkim wciskaj LTE dziś działa jutro już nie a płacić przez 2 lata trzeba.
W netii: LLU ~50zł, BSA ~60zł z prawdziwym bezlimitem, a nie korzystaniem z netu jak saper, do pierwszej przycinki.
-
- Stały użytkownik forum
Jeżeli ktoś ma dobry zasięg LTE. To nie widzę przeszkód do wzięcia. Dla niektórych jest to jedyna możliwość wzięcia szybkiego internetu ( w tym także i mnie).

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Korzystałem u dziewczyny z neostrady i po starym adsl to jest porażkakrystianb pisze:O tak wszystkim wciskaj LTE dziś działa jutro już nie a płacić przez 2 lata trzeba.

Nagłe duże dropy pakieów, skok pingu do 7k+
Od 4 lat lecę na Play najpierw 3G teraz LTE i jest lepiej, raz był tylko problem z BTSem ale są inne

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-12-25, 20:11 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-12-25, 20:11 przez V4NzI, łącznie zmieniany 1 raz.
Plus 20GB/ Play 55GB / Huawei E5170 LTE / Huawei E3131
Play
http://www.speedtest.net/result/3633946541.png
Plus
http://www.speedtest.net/result/3537145216.png
Play
http://www.speedtest.net/result/3633946541.png
Plus
http://www.speedtest.net/result/3537145216.png