Wybór operatora LTE - prośba o pomoc

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Meev
Początkujący użytkownik forum

Wybór operatora LTE - prośba o pomoc

Post autor: Meev »

Witam serdecznie,

chciałbym prosić o pomoc w wyborze operatora LTE. Mieszkam w mieście Poznań, ul. Anyżowa.

Obecnie posiadam neostradę 6MB z pingami około ~50ms.

Testowałem już internet LTE od Plusa i w kwestiach przepustowości działał ok: 50 mbit/s download/20 mbit/s upload, pingi średnio o 10 ms większe niż na Neo.

Czyli całkiem ok łącze, jedyne co mnie odrzuciło w tej ofercie to fakt, że przepustowość łącza spadłą do 10mbit/s po przekroczeniu limitu 35 GB w ofercie 'LTE bez limitu
z prędkością do 30 Mb/s'.

Nie jestem pewny czy ich oferta w przeciągu ostatnich tygodni się zmieniłą i już nie ma tych limitów przy zaznaczeniu 'Niższy Abonament o 50%' na stronie - http://www.plus.pl/internet-lte ? Czy nadal jest gdzieś haczyk w umowie i nadal limitują łącza? Jeśli ktoś wie, uprzejmie proszę o info.

Nie ukrywam, że oprócz przepustowości łącza zależałoby mi też na jak najniższych pingach (nie wiem czy jest to możliwe do osiągnięcia w porównaniu do mojej Neostrady).

Obecnie rozważam oferty Play, Orange, ale jak najbardziej jestem otwarty na innych operatorów jeśli ktoś z Państwa jest mi w stanie jakiś polecić.

Reasumując - zależy mi na szybkim łączu LTE bez limitów z możliwie jak najniższym pingiem. Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Baldwin
Stały użytkownik forum

Re: Wybór operatora LTE - prośba o pomoc

Post autor: Baldwin »

Teraz powinieneś przetestować Play i Orange. Nikt ci nie zagwarantuje ping ani szybkości. To że ja mam w Play średnio 15 ms nie znaczy że ty będziesz miał podobnie. Musisz to sam sprawdzić w swojej lokalizacji. Internet bez limitu to bajka. Każdy ma limity lub będzie miał, tyle że jedni mają większe a inni mniejsze. Jedni ukrywają jakie one są a inni jasno to określają. Wiec w pierwszej kolejności testy ..
bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: bartex03 »

Meev pisze:Witam serdecznie,

chciałbym prosić o pomoc w wyborze operatora LTE. Mieszkam w mieście Poznań, ul. Anyżowa.

Obecnie posiadam neostradę 6MB z pingami około ~50ms.

Testowałem już internet LTE od Plusa i w kwestiach przepustowości działał ok: 50 mbit/s download/20 mbit/s upload, pingi średnio o 10 ms większe niż na Neo.

Czyli całkiem ok łącze, jedyne co mnie odrzuciło w tej ofercie to fakt, że przepustowość łącza spadłą do 10mbit/s po przekroczeniu limitu 35 GB w ofercie 'LTE bez limitu
z prędkością do 30 Mb/s'.

Nie jestem pewny czy ich oferta w przeciągu ostatnich tygodni się zmieniłą i już nie ma tych limitów przy zaznaczeniu 'Niższy Abonament o 50%' na stronie - http://www.plus.pl/internet-lte ? Czy nadal jest gdzieś haczyk w umowie i nadal limitują łącza? Jeśli ktoś wie, uprzejmie proszę o info.

Nie ukrywam, że oprócz przepustowości łącza zależałoby mi też na jak najniższych pingach (nie wiem czy jest to możliwe do osiągnięcia w porównaniu do mojej Neostrady).

Obecnie rozważam oferty Play, Orange, ale jak najbardziej jestem otwarty na innych operatorów jeśli ktoś z Państwa jest mi w stanie jakiś polecić.

Reasumując - zależy mi na szybkim łączu LTE bez limitów z możliwie jak najniższym pingiem. Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Plusa sobie odpuść ponieważ po przekroczeniu limitu danych , zadziala FUP i bedziesz mial regularnie obcinane łącze, az sam stwierdzisz że masz dość :)

Od Plusa daleko i nie słuchaj tych durnot w punktach, na infolinii telefonicznej. Mają kłamać bedą kłamać , takie mają wytyczne

Jak nie wierzysz poszukaj sobie autentycznych nagranych rozmów abonentów LTE BEZ LIMITU w Plusie.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

Testowałeś już LTE w Orange? Jeśli się zdecydujesz, to możesz skorzystać z naszej oferty z nielimitowanym internetem w technologii LTE. Więcej na ten temat przeczytasz tutaj http://www.orange.pl/kid,4002010828,id, ... ticle.html
Zgrywus
Stały użytkownik forum

Post autor: Zgrywus »

Gwarantujesz, Orange Ekspercie, że internet od was jest nielimitowany bez przycinania prędkości?
Marcin87
Stały użytkownik forum

Post autor: Marcin87 »

nie zagwarantuje Ci tego żaden operator komórkowy....
Zgrywus
Stały użytkownik forum

Post autor: Zgrywus »

Nie pytam o obciążenie stacji bazowych i/lub słaby sygnał. Chodzi mi o odgórne przycinanie prędkości przez operatora po wykorzystaniu "braku-limitu".
Marcin87
Stały użytkownik forum

Post autor: Marcin87 »

W tym wypadku np.Play przycina najwyższym lejkiem spośród wszystkich,ale niekoniecznie od razu po przekroczeniu np.100GB
tommy45
Stały użytkownik forum

Post autor: tommy45 »

Play przycina głównie wtedy jak obciążasz łącze w szczycie ;) Bez tego i 1.5 TB można przewalić w dwa miesiące.
ODPOWIEDZ